PULA

Na županijskom natjecanju iz povijesti ODLIČNI REZULTATI PULSKIH GIMNAZIJALACA 

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Arhiva/ilustracija)

(Arhiva/ilustracija)


U Osnovnoj školi Vazmoslava Gržalje i Srednjoj školi u Buzetu održano je županijsko natjecanje iz povijesti. Najbolje rezultate među učenicima sedmih razreda ostvarili su Nina Smolica i Gabriel Romeo Cvitko iz OŠ Jože Šurana u Višnjanu (mentori Valter Baldaš i Tea Bonaca) te Eva Barbara Janko iz OŠ Tar-Vabriga (mentorica Valentina Milohanić). Među osmašima prvo mjesto dijele Lucia Božac iz OŠ Vladimira Gortana u Žminju (mentorica Martina Milutinović Zohil), Marko Levak iz OŠ Šijana u Puli (mentorica Marija Belullo) i Mate Pastorčić iz OŠ Vladimira Nazora u Pazinu (mentorica Hana Gržinić Kraljić).

U kategoriji prvih razreda srednjih škola prvo je mjesto osvojio Borna Mandžuka iz SŠ Vladimira Gortana u Bujama (mentor Aljoša Sirotić), druga je Leonarda Bajić (mentorica Marija Komparić) i treći Mihael Modrušan, oboje iz pulske Gimnazije. Što se tiče drugih razreda prvoplasirana je Ines Rogović iz Pazinskog kolegija-klasične gimnazije (mentorica Sandra Sloković), drugi je Luka Kotiga iz pulske Gimnazije (mentor Alen Tafra, voditelj Marija Komparić), dok je treća Marijana Fable, također iz Pazinskog kolegija.

U kategoriji trećih razreda prvi je Leon Osmanović iz pulske Gimnazije (mentorica Marija Komparić), a dok drugo mjesto dijele Paolo Bilić iz SŠ Mate Balote u Poreču (mentor Vladimir Torbica) i pulski gimnazijalac David Brajković. Što se tiče maturanata prvoplasirani je Luka Brajković iz SŠ Mate Balote u Poreču (mentorica Dunja Brence), dok drugo mjesto dijele Marko Drandić iz TSŠ "Dante Alighieri" u Puli (mentorica Marta Banco) i Luka Hrvatin iz SŠ Mate Blažine u Labinu (mentorica Sanja Grgorinić Trumić).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter