PULSKI ŠKVER

ODLIČNA VIJEST ZA BRODOGRADILIŠTE ULJANIK: Vlada odobrila jamstva za kupnju stočara i gradnju ribarice

| Autor: Boris BILAS
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Hrvatska vlada je na sjednici održanoj u četvrtak odobrila nova državna jamstva tvrtki Uljanik Brodogradnji 1856. Riječ je o dva jamstva od kojih će se jedno iskoristiti za kupnju stočara, odnosno novogradnje iz stečajne mase Uljanika, za koju je u tijeku četvrti ponovljeni krug dražbe s početnom cijenom od 1 kune, a novac od jamstva će se iskoristiti za podizanje jamstva za sudjelovanje u dražbi.

Visina jamstava određena je procijenjenim vrijednostima brodova, pa će neovisno o simboličnoj početnoj cijeni Uljanik Brodogradnja 1856 za brod 526 za prijevoz žive stoke, trebati položiti 12,8 milijuna kuna.

Pulskom brodogradilištu dodatno je izdano jamstvo i za prvi ugovoreni brod, radni brod duljine 22 metra za opsluživanje ribogojilišta, koji je ugovoren s norveškim naručiteljem, tvrtkom Moen Marin, po cijeni od 6,5 milijuna eura.

Uljaniku je potreban kredit za premoštenje financiranja od 6,4 milijuna eura, za koji će 80% iznosa jamstvom pomoći Ministarstvo financija.

Direktor Uljanik Brodogradnje 1856 Samir Hadžić izjavio je da je izdavanje ovih jamstava odlična vijest za Uljanik, ali istovremeno i pokazatelj da država još uvijek vjeruje u Uljanik.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PETKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini