PULAPROMET

OD SUTRA LJETNI RED VOŽNJE: Češći prigradski autobusi nego lani, ali još nismo na starom normalnom

Autobusna linija 2c počevši od ponedjeljka, radnim danom i subotom neće prometovati Stankovićevom i Koparskom ulicom u terminu polaska 5.25 i 5.55 sati

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Upola je manje putnika i prihoda ovog svibnja nego 2019., kažu u Pulaprometu (Snimio Neven Lazarević / Arhiva)

Upola je manje putnika i prihoda ovog svibnja nego 2019., kažu u Pulaprometu (Snimio Neven Lazarević / Arhiva)


Djelatnici Pulaprometa ovog vikenda izmijenit će ploče s redom vožnje na stajalištima gradskih i prigradskih autobusa budući da je od sutra na snazi ljetni red vožnje s povećanim brojem polazaka prigradskih linija.

Racionalizacija poslovanja

Autobusna linija 2c počevši od ponedjeljka, radnim danom i subotom neće prometovati Stankovićevom i Koparskom ulicom u terminu polaska 5.25 i 5.55 sati.

Od direktora Pulaprometa Igora Škatara saznajemo da će broj polazaka radnim danom biti veći nego ljetnih mjeseci 2020., korona-godine. Ovog ljeta radnim danom predviđeno je ukupno 250 polazaka, a lani ih je bilo 197, dok je, primjerice, 2019. godine bilo 309 polazaka. Međutim, tada su i okolnosti bile potpuno drugačije, nije bilo krize uzrokovane Covidom-19 koja je negativno utjecala na čitavo gospodarstvo, ističe direktor Škatar.

- Pulapromet iz opravdanih razloga obavlja prijevoznu uslugu u reduciranom broju polazaka u odnosu na ljetni vozni red 2019. godine. Primjerice, broj putnika u svibnju ove godine u odnosu na 2019. je 50 posto manji, dok je prihod u istom periodu manji za gotovo 60 posto. U takvim okolnostima se očekuju racionalne odluke kao i permanentno praćenje situacije, kaže Škatar pa dodaje da se primjećuje oporavak u odnosu na prošlu godinu i to je pozitivno, međutim, za povratak na ono staro normalno, trebat će još vremena.

Napominje da je u protekloj godini ukupna pomoć države iznosila gotovo 5,3 milijuna kuna, a da te pomoći nije bilo, taj bi iznos morale podmiriti jedinice lokalne samouprave.

Prihodi 60 posto manji

- I ova će godina biti poslovno izazovna jer će prihodi od osnovne djelatnosti Pulaprometa biti iznimno mali, a pomoć države zasigurno neće još dugo trajati, zaključuje Škatar.

Informacije o polascima gradskih i prigradskih autobusa mogu se naći na oglasnoj ploči u čekaonici i na blagajni Pulaprometa na Autobusnom kolodvoru, na stajalištima gradskih autobusa te na njihovoj web i Facebook stranici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum