PULAPARKING

Od petka se parkiranje u središtu Pule PONOVO NAPLAĆUJE

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
S početkom siječnja završilo besplatno parkiranje (D. MEMEDOVIĆ)

S početkom siječnja završilo besplatno parkiranje (D. MEMEDOVIĆ)


Prvi put Pula je ove zime objedinila najznačajnija adventska događanja na potezu od Zlatnih vrata, preko Giardina, do klizališta postavljenog ispred zgrade Fine i to se, što se blagdanske atmosfere tiče, pokazalo kao puno bolja varijanta od dosadašnje prakse

Još jedan prosinac ostao je za nama, a s njime je iscurilo i još jedno "blagdansko ludilo" nakon kojeg se u prvim danima nove godine stvari polako vraćaju u normalu.

Prvi put Pula je ove zime objedinila najznačajnija adventska događanja na potezu od Zlatnih vrata, preko Giardina, do klizališta postavljenog ispred zgrade Fine i to se, što se blagdanske atmosfere tiče, pokazalo kao puno bolja varijanta od dosadašnje prakse razbacivanja sadržaja na raznim lokacijama širom grada.

Nakon mjesec dana gratis perioda od petka je ponovno krenula i redovita naplata parkiranja na svim gradskim parkiralištima koji se nalaze u režimu naplate, no umjesto žalovanja zbog toga što se to dogodilo, većina stalnih korisnika parkirnih mjesta u centru grada to je dočekala s olakšanjem.

Naime u sklopu tog grupiranja pulskog Adventa na jednoj lokaciji bez sumnje dobra namjera gradske uprave bila je i s mjesec dana besplatnog parkiranja potaknuti Puljane i njihove goste da češće i lakše dođu u centar grada i doprinesu stvaranju blagdanskog štimunga. No, namjere su jedno, a rezultati drugo, pa se prema svemu viđenom i doživljenom na parkiralištima u proteklih mjesec dana ovo baš i nije pokazalo najsretnijim potezom i inicijativom koju bi ubuduće trebalo ponavljati. Jer umjesto lakšeg dolaska do Giardina, već nekoliko dana nakon ukidanja naplate parkiranja, gotovo sva parkirna mjesta u centru Pule su se popunila kao da se nalazimo usred ljetne turističke sezone.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater