NAJNOVIJEUSUSRET KARNEVALU

OD ČETVRTKA GRAD PULA u rukama maškara, u 19 sati podizanje pusta


U četvrtak u 17 sati u vijećnici pulske Komunalne palače maškare će, u sklopu 5. Pulskog karnevala, preuzeti ključeve grada te otvoriti izložbu karnevalskih kostima u info punktu Turističke zajednice na Forumu. U 19 sati maškare će, sada već kao suvereni vladari grada, na Velom Vrhu kraj semafora podići Pusta.

Inače, Pulski karneval održat će se u subotu, 23. veljače, sa startom u podne, kada će se karnevalska povorka kretati od Karoline preko Arene do Portarate, gdje će se održati predstavljanje maškaranih grupa, pa potom preko Foruma i Kandlerove ponovo do Karoline. Tu će se od 15 do 17 sati odvijati Veliki maskenbal, a maškare i njihove goste zabavljati će Mauro Staraj & La Banda. Paljenje Pusta na Velom Vrhu bit će 5.ožujka.

Na Karnevalu se, doznajemo iz TZ-a, očekuje dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije s ukupno više od 700 sudionika. Organizatori Pulskog karnevala su Grad, Turistička zajednica, Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine te Karnevalska grupa Veli Vrh - Valmade.

Također, 23. veljače na Karolini će se održati finale nagradne igre Glasa Istre kada će se najsretnijem čitatelju dodijeliti Honda jazz. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam