PREDAVANJE

O važnosti gradskih šuma u novoj učionici na otvorenom OŠ Šijana

| Autor: Mihael STOJANOVIĆ
Osnovna škola Šijana (Snimio Manuel Angelini / Arhiva)

Osnovna škola Šijana (Snimio Manuel Angelini / Arhiva)


Danas u 12 sati Zelena Istra i Osnovna škola Šijana organiziraju predavanje "Biljke zavičaja na našem zelenom krovu", o čemu će govoriti Dubravka Orlić, diplomirana inženjerka agrarije.

Predavanje će biti održano u stražnjem dvorištu škole, u novoj učionici na otvorenom koju su školarci uredili uz pomoć Grada, tik uz borovu šumicu. Predavanje je namijenjeno učenicima, članovima izvannastavnih aktivnosti, Malim i Mladim prirodnjacima, ali će se snimati i svi zainteresirani mogu ga pratiti na Facebook stranici Zelene Istre i web stranici škole Šijana.

Projekt OŠ Šijane "Pod istim zelenim krovom" dio je većeg projekta Zelene Istre "Znanje za održivo djelovanje". Predavanje o zavičajnim biljkama prvo je u nizu događaja koji se planiraju ovog mjeseca. Najavljuje se predavanje stručnjaka iz Nature Histrice o važnosti urbanih šuma te Zelene Istre na temu održivog gospodarenja otpadom. Središnja je tema projekta važnost šuma u urbanim sredinama.

- Šume su najveći saveznik u borbi protiv klimatskih promjena, pomažući smanjenju temperatura i apsorbiranju velike količine ugljičnog dioksida. Gradske šume filtriraju i poboljšavaju kvalitetu zraka, smanjuju razinu buke i vjetra te povećavaju bioraznolikost, ali i osiguravaju prostor za rekreaciju i opuštanje stanovnicima grada, poručuju iz Zelene Istre.

Partneri u ovom projektu su im Centar za mirovne studije, Ekološka udruga Krka iz Knina te osnovne i srednje škole iz Pule i Knina. Projekt se sufinancira sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Vladinog Ureda za udruge i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum