Novi lokal Potaman - TapRoom&Eatery nastavak je Potomana iz Premanture, koja je premala za njihove ambicije * U Puli imaju osam točionika na kojima će samo ove godine zavrtjeti više od 200 različitih piva * S curama iz Style for you otvoriti brijačnicu i u sobi do nje sudio za tetoviranje, čim se tattoo majstor vrati iz turneje po Americi
Novi lokal Potaman - TapRoom&Eatery otvoren je u petak navečer na adresi Verudela 8 (preko puta Ribarske kolibe), a radi se o obiteljskom projektu iza kojeg stoje vlasnici Tomislav Pranjić i supruga mu Nela Šijan Pranjić, a s njima već 12 godina radi Pero Vlahutin.
- Kao tim na sceni postojimo već 12 godina i pioniri smo craft piva što se tiče prodaje, jer kada smo otvorili craft beer shop u Medulinu u Hrvatskoj još nije bilo registrirane craft pivovare, priča nam Pranjić, koji kaže da ih je ulovila priča o craft filozofiji i neovisnosti, a ideja za ovo mjesto je potekla iz Premanture koja je ove godine imala mogućnost upoznati njihov gourmet shop i tasting room Potaman state of mind, tako da je ovo samo nastavak priče.
Piva se rotiraju
"Ostat ćemo u Premanturi, ali ona je premala za ono što mi stvarno želimo i možemo ponuditi", kaže Tomislav Pranjić .
Ovdje u Puli imaju osam točionika na kojima će samo ove godine zavrtjeti više od 200 različitih piva (u Premanturi su ih u šest mjeseci zavrtjeli više od 70).
- Kod nas se piva stalno rotiraju jer nemamo konstantu ponudu piva, znači stalno novo, novo, novo..., informira nas Pranjić ističući da u frižiderima imaju više od sto različitih pivskih etiketa sa svakog kontinenta. "Druga stvar su hrvatski craft ginovi, što je vrhunac onog što smo u Premanturi radili, a koje pripremamo u raznim autorskim koktelima.
- Ono što čini razliku između Potamana u Puli i Potamana u Premanturi, a budući da u Hrvatskoj još uvijek ne postoje dobre destilerije koje proizvode viski i rum, jest da smo odlučili početi s edukacijom publike i u tom smjeru.
Tu ćemo se također jako puno igrati s rotiranjem, jer trenutno u ponudi imamo šest vrhunskih viskija i niti jedan nije mlađi od 15 godina, a uspjeli smo dobiti i nekoliko boca ruma Dictator iz Kolumbije. Kažu da ne postoji rum stariji od šest godina, a ovaj je star 12 godina", ponosno ističe Pranjić.
Hrana, vino, viski, rum…
Osim toga, planiraju posebnu pažnju posvetiti i hrani te će svaki tjedan raditi edukacije za vino, pivo, viski ili na temu kulture življenja itd. Poznati chef Ivan Pažanin ubuduće će surađivati s njima.
- Ne želimo postati kafeterija nego želimo stvoriti mjesto u kojem će se Puležani i svi ostali osjećati kao u svom dnevnom boravku i uživati u vrhunskim proizvodima po pristupačnim cijenama, kaže Pranjić. Ponuda se neće ograničiti samo na hranu i piće nego će s curama iz Style for you otvoriti brijačnicu i u sobi do nje sudio za tetoviranje, čim se tattoo majstor vrati iz turneje po Americi.