IGRA KONJSKIH SNAGA

Noćnu tutnjavu automobila na pulskim ulicama čuju svi, ALI POLICIJA NEMA POJMA O TOME!?

| Autor: Patricija SOFTIĆ

"Netko će osuđivati, netko neće, ali ja moram reći - dosta je. Meni osobno je dosta više ovih noćnih pulskih tatinih sinova s prebrzim autima. S 28 godina, ja osobno imam 50 tisuća kuna kazni za prekršaje u prometu i morao sam dići kredit da bih vratio svaku lipu počinjenog prekršaja. I neka sam, to mi je trebalo da bih shvatio. Da pojasnim, bavio sam se, bavim se i bavit ću se auto utrkama dok sam živ, ali ne po pulskoj zaobilaznici. Sad plaćam

neke greške, hodam pješke tri i pol kilometara svaki dan na posao, i opet kažem neka, trebalo je to da bih naučio i to mi je pouka, ali sam živ. Vozio sam 106 relija sa 100 konjskih snaga, 210 kilometara na sat za Medulin, u dva ujutro, ali sam bio sam u autu. Nikad nisam riskirao tuđi život", piše nam čitatelj čiji su podaci poznati redakciji, i nastavlja:

"Međutim, današnji klinci puni tatinih novaca voze aute i do 500 konjskih snaga s njih petero natrpanih u autu, što ne može biti nikako dobro. Roditelji koji im to omogućavaju su gori od njih, jer vidimo kakve se sve tragedije događaju, ali kad takvi poginu, u 99 posto slučajeva bude reakcija "moj sin nije takav", a oni vozači

S obzirom da se zadnjih noći ponovo čuju zvukovi tih bijesnih jurnjava, mene zanima gdje su sad presretači, civilke i označena vozila naše policije koja su me doslovce maltretirala čim bih izašao iz dvorišta, od skidanja registarskih tablica s automobila, preko izvanrednih tehničkih pregleda i svega ostalog što su mi bezobrazno priuštili", napisao nam je čitatelj s kojim smo poslije bezuspješno pokušavali stupiti u kontakt pa stoga nećemo objaviti njegov identitet.

No, budući da nije jedini koji nam je javio da je proteklih noći, u gluho doba, čuo tutnjavu automobila i motocikala Stojom, Verudom i obilaznicom, upitali smo policiju poduzima li nešto po tom pitanju. Između ostalog i zbog toga što za volanima skupocjenih bijesnih vozila često sjede jedva punoljetni, mladi vozači, koji su gradske prometnice pretvorili u piste. No, policija o ovoj problematici ne zna ništa.

- Policija u proteklom razdoblju nije zaprimila dojave o uličnim utrkama na području Pule. Pulska prometna policija zaprimila je tek dvije dojave o kršenju prometnih propisa vezano za prekoračenje brzine kretanja vozila u Ulici Kamenjak na Verudi, radi čega je pojačala ophodnje u noćnim satima u cilju zatjecanja prekršitelja i njihovog sankcioniranja. Inače, građani često dojavljuju policijskim službenicima svoja zapažanja o protuzakonitom ponašanju pojedinih vozača, a najčešće se to odnosi na brzu vožnju, prolazak kroz crveno svjetlo, nepropisno pretjecanje, nepropisno parkiranje i vožnju pod utjecajem alkohola. Policijski službenici po zaprimljenoj dojavi prema vozaču za kojeg utvrde da je počinio prekršaj primjenjuju zakonom propisane sankcije", odgovaraju iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum