TRAGEDIJA U STANKOVIĆEVOJ

Nives Tone Gerovac, kći Puljanke koja je poginula u prometnoj nesreći nakon što ju je pregazio političar Rupnik: "NITKO MI NIJE JAVIO DA JE MAMA MRTVA, A RUPNIKA ĆU TUŽITI"

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Nives Tone Gerovac i mjesto nesreće u Stankovićevoj

Nives Tone Gerovac i mjesto nesreće u Stankovićevoj


"Da ću iz novina doznati da je mrtvo tijelo prekriveno crnom vrećom možda naša majka, nisam mogla zamisliti ni u najgoroj noćnoj mori! Strašno je što proživljavam, a još je strašnije da me policija tek dva dana od stradavanja majke službeno obavijestila o njezinoj smrti", plačući je ispričala Nives Tone Gerovac, kći nesretno stradale 69-godišnje Dubravke Glavan Gerovac koju je u Stankovićevoj ulici u Puli u ponedjeljak pregazio poznati istarski političar Josip Anton Rupnik, inače predsjednik Zelenog saveza i vijećnik u Skupštini Istarske županije.

Gospođa Nives se javila našoj redakciji tvrdeći da su prilikom smrti njene majke institucije zakazale. Kaže da je zgrožena ponašanjem policije koja ju o tome nije obavijestila. Štoviše, kaže, potvrdu o smrti majke dobila je tek kada je jedan od dvojice njene braće kontaktirao policiju ne bi li provjerio je li stradala pješakinja njihova majka Dubravka.

- Nitko mi nije javio da je mama mrtva! Ni meni ni dvojici moje braće i to sam spremna dokazati na sudu. Moj brat Neven dobio je taj dan poruku od prijatelja koji mu je u poruci napisao - "moja sućut". Prvo je mislio da je neka šala, ali onda je nazvao policiju i tek nakon toga je saznao što se dogodilo. Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 15.30 sati, a ja sam tek drugi dan, oko 18 sati, dobila nekog u policiji da provjerim što se dogodilo. Tražila sam bilo kakvu informaciju, jer ništa nisam znala. Sigurno imaju snimljen taj razgovor, pa će čuti o čemu smo pričali i potvrditi kako smo doznali da je majka poginula, kaže Nives. Inače radi kao medicinska sestra na KBC-u Rebro pa, tvrdi, dobro zna kakav je postupak kada u ovakvim situacijama treba kontaktirati članove obitelji.

"Policija je obavezna javiti, ali to se nije dogodilo", kaže Nives. Istu su nam priču potvrdili i njezina starija braća Neven i Ante. Obojica tvrde da nikakve službene dojave o smrti majke nije bilo.

- Primio sam od prijatelja poruku na mobitel. Izrazio mi je sućut. Tada sam zvao policiju kako bih doznao što se dogodilo i potvrdili su mi da je mama poginula, a to je bilo tek predvečer. To je nevjerojatno, kaže Neven Gerovac. Isto govori i drugi brat Ante, dodajući da se to tako ne radi. Naglašava da se policija u međuvremenu ispričala.

Ispriku je također primila i kćer Nives kojoj je jučer policija službeno stigla na zagrebačku adresu gdje živi kako bi joj priopćili tužnu vijest.

- To što su se na kraju ispričali dovoljno govori da su priznali propust. Ovaj 82-godišnji političar za kojeg se pitam kako uopće u tim godinama ima dozvolu, pregazio je udovicu Domovinskog rata iza koje je ostalo troje djece. Moja mama je udovica poginulog branitelja i sestra poginulog branitelja, majka troje djece i baka petero unučadi. Policija nas je bila dužna obavijestiti, ali nisu našli za shodno to učiniti. Zbog takvog postupanja sumnjam da se nešto skriva, a Josipa Antona Rupnika planiram tužiti, kaže Nives.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini