TRAGEDIJA U STANKOVIĆEVOJ U PULI

Josip Anton Rupnik o tragičnoj nesreći u kojoj je na smrt pregazio ženu: "JA SAM MOGAO STRADATI. UGLEDAO SAM VELIKU SJENU. UDARILA ME GDJE SJEDIM"  

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
josip Anton Rupnik

josip Anton Rupnik


U vezi tragične pogibije Puljanke koju je u Stankovićevoj ulici pregazio poznati istarski političar Josip Anton Rupnik, još jednom smo kontaktirali Rupnika, koji se ne smatra krivim. Kaže - pješakinja mu je istrčala pred auto. Tvrdi da je alkotest pokazao da nije bio pod utjecajem alkohola, a vozačka mu vrijedi još dvije ili tri godine. 

U trenutku našeg razgovora još nije kontaktirao obitelj poginule kako bi izrazio sućut, ali je par sati kasnije to učinio putem medija. Rupnik je iskoristio priliku da nam održi lekciju o tome kako bi novinari trebali više pisati o ponašanju neopreznih pješaka zbog kojih se ovakve stvari događaju. 

- Ta osoba koja je pokojna morala je znati koji su propisi u našoj zemlji ako ne prelazi preko pješačkog prijelaza. Dakle, prethodno je trebala stati na trotoar i provjeriti može li ići preko ceste. Da to pitate školsku djecu, ona bi vam održala lekciju o tome. Neki ljudi o tome vode brigu, a neki šarlatanski prođu. Trebala je stati na kolnik i vidjeti je li cesta slobodna. To nije učinila, kaže Rupnik, iz čije se intonacije i načina govora nije osjećala empatija. Štoviše, opet je kazao da bi novinari trebali više pisati o tome kako da se pješaci pravilno ponašaju dok prelaze cestu. Kad smo pomislili da je ovom prilično bešćutnom i bizarnom razgovoru došao kraj, Rupnik je rekao: 

- Ja sam mogao stradati, a to nitko nije napisao! Kad sam došao autom vidio sam veliku sjenu, okrenuo sam volan i udarila me točno gdje ja sjedim. Naglo sam okrenuo lijevo i prešao na drugu stranu, kazao je. 

Na pitanje je li se čuo s obitelji, kazao je da ne zna tko je ta osoba. 

- Ja sam završio srednju tehničku saobraćajnu školu i još sam u srednjoj školi savladao sva pravila i kompletno vladam materijom u prometu. Imao sam sreću da nisam poginuo, a to nitko nije napisao, kazao je. 

Na pitanje hoće li se zbog ove situacije privremeno povući iz politike, odgovorio je: "Nisam ja ništa kriv, ne planiram to". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater