TEŠKE POSLJEDICE

Pulska Zračna luka trpi velike gubitke. U PITANJU SU MILIJUNSKI IZNOSI

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Snimio : D. ŠTIFANIĆ

Lani je u ovo doba godine samo u jednom vikendu u Pulu avionom stiglo čak 17.392 putnika. Dosad pristiglih 36.896 putnika svega je sedam posto prometa u odnosu na isto razdoblja lani, kada je aerodrom već brojao 471.763 putnika U našoj arhivi pronalazimo podatak o 790 tisuća putnika koji su 2019. prošli kroz pulski aerodrom

 

Zračni promet pretrpio je velike gubitke zbog korona krize, a najbolje se to vidi po broju pristiglih gostiju na pulskom aerodromu. Moglo bi se reći da je turizam na Poluotoku spasilo to što se Istra kontinuirano pozicionira kao auto destinacija. To se u novim epidemiološkim okolnostima pokazalo od iznimne važnosti, jer gosti s emitivnih tržišta vlastitim automobilom brzo dolaze na odmor u Istru, osjećaju se sigurno i nisu u kontaktu s velikim brojem ljudi. S druge strane, let avionom i dalje većini predstavlja prevelik rizik, a najbolje se to vidi i po zadnjim podacima koje smo dobili u pulskoj Zračnoj luci. Smiješno je uopće uspoređivati lanjske brojke, ali što je tu je.

I dok su se lani mogli pohvaliti s rekordnim rezultatima, a godinu ranije i najbolje ostvarenim u povijesti pulskog aerodroma, ova sezona je itekako na klimavim nogama. Svjesno je toga i vodstvo aerodroma, no kažu: Bolje išta nego ništa. Dosad je u pulsku Zračnu luku doputovalo ukupno 36.896 putnika. Sezona letenja u normalnim okolnostima u Puli kreće već pred Uskrs, a ove godine zbog lockdowna letovi su startali tek krajem lipnja. 

Do kraja listopada

Usporedbe radi, lani je u ovo doba godine samo u jednom vikendu u Pulu avionom stiglo čak 17.392 putnika. Trenutno pristiglih 36.896 putnika svega je sedam posto prometa u odnosu na isto razdoblja lani, kada je aerodrom već brojao 471.763 putnika. U našoj arhivi pronalazimo podatak o 790 tisuća putnika koji su 2019. prošli kroz pulski aerodrom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater