NASTAVAK LUDE PRIČE

NEVJEROJATNO: PULJANINU MAURICIJU PERCANU ŠLEPALI AUTO, PA MU GA VEĆ TRI MJESECA NE ŽELE VRATITI. Percan: Prijetili su i da će mi zapaliti auto!

| Autor: Mateo SARDELIN

"Nakon što ste objavili priču o mom slučaju, nešto se ipak pokrenulo, ali ne previše. Naime, iz poduzeća Čebuhar Grupe iz Vrata još mi nisu vratili automobil koji su mi nezakonito zaplijenili prije više od tri mjeseca pa sam protiv odgovornih iz te tvrtke podnio kaznenu prijavu. Čebuhar Grupu policiji sam prijavio zbog utaje, a HAK koji je angažirao tu tvrtku zbog poticanja na utaju (protupravno prisvajanje tuđe pokretnine, op. a.)", kazao nam je Puljanin Mauricio Percan, čiju smo zavrzlamu sa šlepanjem automobila, koji mu je u Italiji ostao u kvaru, objavili prije nešto više od mjesec dana.

Naime, krajem lipnja Percanov je Mercedes ostao u kvaru blizu Genove. Budući da je član HAK-a i ima karticu Model Europa, zatražio je povratak vozila iz Italije u Hrvatsku, na što ima pravo jednom za vrijeme trajanja članstva. U HAK-u se informirao hoće li imati dodatnih troškova, budući da kartica pokriva iznos do 5.000 kuna. Ispostavilo se da račun za šlepanje iznosi više od 11 tisuća kuna, a Percan nije htio platiti razliku jer su ga, kako tvrdi, iz HAK-a uvjeravali da neće imati dodatnih troškova. Tako je njegov Mercedes umjesto u riječkom servisu završio u sjedištu Čebuhar Grupe koja Percanu ne želi vratiti automobil prije nego plati troškove koji premašuju bonus koji pokriva HAK.

(Ne)sporan trošak

Nakon što je njegov automobil završio u Vratima, s HAK-om je najprije "ratovao" u vezi informacija koje je dobio od njihovih operatera. HAK je, naime, tvrdio da su Percana u više navrata, čak i prije nego je počela "operacija" šlepanja, ispravno obavijestili o troškovima, a svi razgovori - bilo ih je oko dvadesetak - snimljeni su.

- Nije da ja nisam želio platiti iznos od 6.000 kuna, već za to želim uredno ispostavljen račun s precizno navedenim troškovima, a ono što su mi poslali ne liči na ništa. A novi račun je narastao sa šest na više od 11 tisuća kuna, kaže Percan.

- Naime, trošak se povećao zbog ležarine vozila kod Čebuhara. Čudim se da mi se naplaćuje ležarina kad automobil ne bi ni trebao biti tamo, već u servisu u Kostreni. Iz toga zaključujem da ugovorna obveza HAK-a u mom slučaju nije ispoštovana iz početka. Preuzeli su automobil, ali nisu ga dostavili na adresu na koju su trebali. Komitent HAK-a protupravno je i bez ikakve osnove zadržao moj automobil. Ako u Čebuhar Grupi smatraju da sam bio dužan taj novac, mogli su ga potraživati zakonskim putem, a ne zaplijeniti mi vozilo, tvrdi Percan.

U dopisu koji mu je poslala istarska policija, koju je pak delnička policija obavijestila da je obavila razgovor sa Zoranom Čebuharom, navodi se da može preuzeti svoje vozilo. No, i to se izjalovilo.

Provjera oštećenja

Naime, budući da su mu, kako tvrdi, u Čebuhar Grupi prijetili da će mu vozilo biti zapaljeno ako ne plati iznos koji od njega potražuje ta tvrtka ili ako ih prijavi policiji, Percan je ovlastio servis iz Kostrene da preuzme njegovo vozilo, ali i da prije preuzimanja provjeri ima li na vozilu kakvih oštećenja. No, kada je Čebuhar došlepao Percanov Mercedes u servis u Kostreni, od Percana je tražio da potpiše primitak vozila prije nego što je automobil pregledan. Percan na to nije želio pristati te je zvao riječku policiju. No, prije njihovog dolaska Čebuharova šlep služba ponovno je odvezla Mercedes u Vrata.

Osim kaznene prijave protiv Čebuhar Grupe i HAK-a, Percan je prijavu dostavio i DORH-u. Čebuhar Grupu prijavio je i državnom inspektoratu, a ispostavljeni račun poslao Poreznoj upravi.

Budući da je sve završilo s kaznenom prijavom koja im je u međuvremenu dostavljena, iz HAK-a su nam odgovorili da do daljnjeg neće komunicirati s medijima vezano za ovaj slučaj. Iz

Čebuhar Grupe ranije nisu željeli razgovarati o ovom slučaju te su nas uputili na HAK.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom