ŠOKANTNA PRIČA SA STOJE

NEPOKRETNOG 40-GODIŠNJAKA TUČE I IZGLADNJUJE POLUBRAT PIJANAC Zabrinuti susjedi: "Iz stana dopiru užasni krici, čujemo ga kako jauče i viče"

| Autor: Borka PETROVIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

Situacija je kritična. Probali smo ovo riješiti na sve moguće načine, putem policije, Centra za socijalnu skrb i u godinu dana nismo uspjeli ništa. Zato nismo imali druge nego izaći u javnost jer, ako se još bude čekalo, sve će završiti tragično, upozorava predstavnik stanara iz susjedne zgrade Stevo Smiljanić, gdje također čuju jauke i zapomaganje nesretnog invalida

"Čujemo ga kako jauče i viče dok ga polubrat tuče. Plače da je gladan. Svjedočimo tome već godinu dana, otkako mu je umrla majka. On je nepokretan i u krevetu, a njegov je polubrat notorni pijanac i nasilnik kojega već desetljeće nismo vidjeli trijeznog".

S tim su nas šokantnim riječima dočekali susjedi ovog nesretnika (podaci poznati redakciji) koji živi u Puli, na adresi Ljudevita Posavskog 7. Pozvali su nas predstavnici stanara iz ove i susjedne zgrade - Dušan Škorić i Stevo Smiljanić, nakon što su, kažu, iscrpili sve ostale mogućnosti koje su im bile na raspolaganju. 

- Nekoliko smo puta zvali policiju, no njihovi djelatnici dođu do vrata, buka prestane i jednostavno odu jer im polubrat ne otvara. Osobno sam bio u Centru za socijalnu skrb, a u više navrata zvao telefonski da ih upozorim da naš susjed, koji je nepokretan u krevetu i dobiva socijalnu naknadu, živi u neprimjerenim uvjetima te je žrtva svog polubrata pijanca. Ali, nikome ništa. Nakon nekoliko traženja, prije otprilike sedam mjeseci došle su dvije djelatnice Centra. Ušle su unutra, a jedna odmah pobjegla koliko je smrdjelo. Mislili smo da će se nešto riješiti, ali nije ništa. I dalje svake noći svjedočimo jaucima iz stana, priča nam u dahu Škorić koji živi ispod nesretnog invalida.

Njegove riječi potvrđuje nam susjeda koja živi preko puta i samo zid dijeli njihove spavaće sobe. Veli kako je sigurna da ga polubrat tuče jer čuje njegove jauke, halabuku, udarce i više od muke niti ne može biti u svojoj sobi. Stoga mjesecima spava u dnevnom boravku. Nekoliko je puta na stubištu vidjela i krv.

Na upit jesu li sami pokušali pomoći i znaju li u kojem je stanju nepokretni susjed, vele da su zvonili na vrata, ali im polubrat ne želi otvoriti. Brat je, prisjećaju se, dok mu je još majka bila živa bio korpulentan, imao stotinjak kila.

- Strah me kako sada izgleda. Dok mu je majka bila živa odlazila sam kod njih. Jadna je bila i ona, sin iz muževog prvoga braka maltretirao ih je, tukao ju i uzimao joj novac. Pričala mi je da se svima tužila, ali pomoć nije dobila, kaže gospođa Ljubica, u strahu za nesretnog susjeda. O svom je sinu majka, dodaje, dobro skrbila i branila ga od nasilnog polubrata sve dok se od jada nije razboljela i umrla.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater