Nelogičnosti se pravdaju propisima

NEOBIČNA PROMETNA SIGNALIZACIJA U PULI Parkiralište uz Rizzijevu ulicu umjesto deset, sada ima šest mjesta. A isprekidana središnja linija završava - zidom

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ

Nekada se na toj površini moglo parkirati deset vozila, a nakon uređenja iscrtano je šest parkirnih mjesta. Ali nije to jedina zanimljivost novog parkirališta. Ono što ga čini posebnim je prometna signalizacija, odnosno isprekidana središnja crta koja razdvaja dvije prometne trake, a završava sa - zidom

 

Pula je dobila zanimljivo parkiralište na raskrižju Rizzijeve i Heiningerove ulice. Naime, nekada se, kako nam piše čitatelj koji živi u blizini novog parkirališta, na toj površini moglo parkirati deset vozila, a nakon uređenja iscrtano je šest parkirnih mjesta. Ali nije to jedina zanimljivost novog parkirališta. Ono što ga čini posebnim je prometna signalizacija, odnosno isprekidana središnja crta koja razdvaja dvije prometne trake, a završava sa - zidom. Valja pojasniti da postoji tek jedan izlaz s parkirališta, dok je s drugih strana ono omeđeno zidom, ogradom zgrade te s treće strane kantama za smeće odnosno pločnikom. Nejasno je zbog čega je uopće to parkiralište dvosmjerno, budući da je dugačko svega 15-ak metara te zašto jedna od traka nije iskorištena za dodatna parkirna mjesta.

 Samo ponuda

U Gradu te nelogičnosti pravdaju - propisima. "Svi elementi parkirališta projektirani su u skladu s važećom prostorno-planskom regulativom, važećim propisima koji reguliraju projektiranje i gradnju, (pa tako i pojedine elemente kao što su veličina parkirnih mjesta, pristupno/manevarska površina uz parkirališta, dimenzionirana odvodnja, proračunata rasvjeta, visina stupova javne rasvjete, njihov raspored, potreban broj slivnika/rešetki, profil cijevi, slojevi konstrukcije ...,) kao i ostalim propisima", navode.

Iako smo tražili da nam dostave podatke samo za parkiralište u Rizzijevoj ulici, oni su u odgovore uključili i uređenje dodatnih mjesta kod raskrižja Piranesijevog prilaza i Heiningerove ulice. Tako nismo dobili precizni podatak koliko je koštalo parkiralište u Rizzijevoj, već su naveli da je za oba parkinga na natječaju prihvaćena ponuda tvrtke TGT Adriatik, koja je iznosila 430 tisuća kuna.

 Dovršetak radova

Em što nismo dobili izravni odgovor koliko je koštalo uređenje parkirališta, već samo na koliko su ugovoreni radovi, nismo uspjeli dobiti ni specifikaciju troškova. Iz Grada su nas uputili da taj podatak potražimo u nadležnom gradskom odjelu, gdje će nam "stručni djelatnici objasniti stavke troškovnika".

Parkiralište u Rizzijevoj je, prema svjedočenju čitatelja, bilo iscrtano i asfaltirano prije više od tri tjedna, ali ga sve donedavno nisu otvorili. "Parkiralište nije moglo biti otvoreno do dovršetka svih radova, pri čemu su posljednji građevinski bili sanacija zida na granici zahvata. Parkiralište je sada otvoreno i može se slobodno koristiti", odgovaraju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum