NAJNOVIJEZbog velike potražnje za stanovima, aktivirali se lovci u mutnom

NEMOJTE NASJESTI, U PITANJU SU PRIJEVARE! Po niskim cijenama nude tuđe ili nepostojeće stanove u Puli. Traže unaprijed za stanarinu, pa ispare

| Autor: Borka PETROVIĆ

Navodna najmodavka, stanovita Marina Milani u mejlovima je navela da ima 44 godine i da je stan kupila za svog sina u vrijeme studija, ali da se on sada vraća u Italiju. Apartman je, napisala je Milani, kompletno opremljen, a mjesečni najam iznosi 240 eura, uključujući komunalije - struju, vodu, internet pa čak i parkirno mjesto. Već na prvi pogled predobro da bi bilo istinito!

 

Vrijeme pred sezonu, kada je pronalazak stana za dugoročan najam jednak dobitku na lotu, na razne načine pokušavaju iskoristiti prevaranti sa svih strana. Jedna nas je čitateljica upozorila da se na raznim internetskim oglasima trenutno u Puli nude luksuzno uređeni stanovi po cijeni od 220 do 330 eura, i to u stalni najam.

- U potrazi sam za stanom i naravno da sam se odmah javila na jedan od takvih oglasa u kojem se iznajmljivao potpuno namješten stan u centru Pule na duži period. Za stan od 87 kvadrata u Ulici Mate Balote 2 tražilo se samo 240 eura, a kako se kao jedini kontakt nudio mejl, odmah sam poslala upit, priča nam naša sugovornica. Odgovor joj je stigao za nekoliko dana i tada je započela komunikacija. Priznaje nam da joj je već u početku bilo sumnjivo jer je cijena za trenutno tržišne prilike bila preniska, a fotografije stana predobre, no u očaju je odlučila pokušati vidjeti u čemu se radi.

Može i ljubimac

Navodna najmodavka, stanovita Marina Milani u mejlovima je navela da ima 44 godine i da je stan kupila za svog sina u vrijeme studija, ali da se on sada vraća u Italiju. Apartman je, napisala je našoj sugovornici Milani, kompletno opremljen, a mjesečni najam iznosi 240 eura, uključujući komunalije - struju, vodu, internet pa čak i parkirno mjesto. Već na prvi pogled predobro da bi bilo istinito! Milani joj nudi čak i mogućnost da se useli s manjim kućnim ljubimcem, pojašnjavajući da je njima samo bitno da se stan čuva i da u njega useli neka dobra osoba.

Već u idućim mejlovima prijevara polako izlazi na vidjelo. U njima, naime, fiktivna Marina Milani navodi: "Jedina neugodnost je to što moj posao ne dopušta da napustim Bolognu niti na jedan dan te sav dogovor mora ići putem mejla ili WhatsApp-a", piše Milani. Ističe da je apartman spreman, očišćen, ali da se ne može razgledati jer sin nije u Puli, a nikoga od susjeda ne pozna dovoljno dobro da pusti ključ.

-Kako je naša komunikacija išla dalje stalno sam insistirala da vidim stan, da se barem nađemo ili čujemo telefonom, no osoba s druge strane uvjeravala me da je sve u redu, da je stan odličan i da joj nije do novaca već do ozbiljnog podstanara. Želeći me požuriti u odluci, napisala mi je da je interes za stanom velik i da se moram odlučiti što prije te uplatiti dvije najamnine i polog putem stranice Airbnb, a koja navodno pruža uslugu iznajmljivanja za osobe koje su u inozemstvu. Oni su se, dodaje naša sugovornica, trebali pobrinuti za to da joj otvore stan, nakon što na adresu koju joj pošalje uplati 800 eura te im pošalje kopiju svojih dokumenata da bi sklopili ugovor o najmu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam