BESPLATNI OGLASNICI

NAKON NATPISA U GLASU ISTRE Policija provjerava prijevare s najmovima luksuznih stanova

| Autor: Borka PETROVIĆ
ilustracija

ilustracija


Špranca potencijalne prijevare uvijek je ista: po internetskim oglasnicima nude se luksuzno opremljeni stanovi po povoljnim cijenama za dugoročan najam diljem Pule, a cijela komunikacija s oglašivačem vodi se mejlom ili WhatsApp-om jer se na telefonske brojeve ne javljaju

 

Iz Policijske uprave istarske odgovorili su nam da nemaju zaprimljenih prijava o prijevarama za najam stanova po besplatnim oglasnicima, no temeljem dostavljenih informacija i navoda iz Glasa Istre, policijski službenici će poduzeti sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Prijavite policiji

- Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda, odnosno najmu stana. Da ne pristaju na bilo kakve nerealne prijedloge osoba i vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u najbližoj policijskoj postaji, navode iz PU istarske.

U redakciju nam se javilo nekoliko osoba koje su se prije objave članka u Glasu Istre interesirale za najam ovih, kako se kasnije ispostavilo, nepostojećih stanova po Puli, ali su na vrijeme nanjušile da nešto ne štima. Špranca potencijalne prijevare uvijek je ista: po internetskim oglasnicima nude se luksuzno opremljeni stanovi po povoljnim cijenama za dugoročan najam diljem grada, a cijela komunikacija s oglašivačem vodi se mejlom ili WhatsApp-om jer se na telefonske brojeve ne javljaju. Prevaranti izbjegavaju osobni kontakt te forsiraju uplatu za stan nakon koje će im agent donijeti ključ za stan.

Ostao bez 800 eura

Većina naših sugovornika priznala nam je da slučajeve prijevare nije prijavljivala policiji jer, kako su nam naveli, nisu imali vremena za to zbog gužve oko traženja stana. Nažalost, javila nam se i osoba koje je na ovu vrstu oglasa nasjela, i to prije gotovo dvije godine, te pritom ostala bez 800 eura koje je dala kao polog i prvu najamninu. Jedan nam se čitatelj javio navodeći da je skoro nasjeo na sličnu priču i to za stan koji se nudio u Velikoj Gorici. Ovoga puta fiktivna stanarska javljala se putem mejla valafoll70@email.com i stan nudila za 300 eura.

Dakle, nemojte nasjesti na oglase koji zvuče predobro da bi bili istiniti, a ukoliko naletite na njih, prijavite ih oglašivaču, ali i policiji kako bi se prevarantima napokon stalo na kraj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini