NAJNOVIJEEMIL BULIĆ PREDSJEDNIK UPRAVE ULJANIKA

Nekretnine nam više nisu u fokusu. ZBOG NJIH SMO IZGUBILI GODINU DANA, A RADNICI SU ISPAŠTALI

(D. ŠTIFANIĆ)

U prethodnom se planu trošilo jako mnogo energije i vremena na sam smisao i mogućnost održivosti nekretninskog dijela. Bio je čitav niz interesa i pritisaka koji su se uplitali. Činjenica je da su zbog toga najviše ispaštali radnici. Nama nekretnine od prvog dana nisu tema razgovora. Nekretnine postoje, one su ovdje, one mogu biti predmet interesa i to nitko ne može smetnuti s uma. Mi smo toga svjesni, ali taj dio mora biti sekundaran, rekao je Bulić

"Ponuda Brodosplita za novog strateškog partnera Uljanika jedina je maksimalno ispunjavala svih osam naših kriterija", izvijestio je jučer na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić, rekavši da je uz Brodosplit Tomislava Debeljaka ozbiljno razmatrana i ponuda australske Scenic Group. Kako je rekao, samo te dvije ponude bile su prihvatljive i uzete u obzir. Nije želio otkriti tko su preostala četiri zainteresirana ponuđača. Bulić je pritom naglasio da je Scenic Group u konačnici podržao partnerstvo Brodosplita i Ficiantieria kao strateške partnere Uljanika. Kazao je kako su prije ulaska u posao napravili analizu svih relevantnih brodogradilišta u regiji, ali i šire.

- Dobili smo, rekao bih, nekoliko materijala i pisama namjere, pristupili otvaranju svih dokumenata i utvrdili da imamo samo dvije relevantne ponude. Tijekom svih pregovora mi smo jasno isticali svoje kriterije. Prioritet je bio da novi strateški partner u najkraćem roku s Uljanikom napravi plan restrukturiranja, da pokaže svoj plan održivosti brodogradnje u Puli i Rijeci, podastre plan o modernizaciji i plan o ljudskim resursima te da se legitimira svojim financijskim izvještajima, istaknuo je Bulić, naglasivši da je ponuda Brodospilta u sebi sadržavala pismo namjere jedne značajne banke koja će ih pratiti u programu restrukturiranja.

Novac za plaće

- Ponuda Brodosplita napravljena je vrlo ozbiljno i studiozno, pri čemu su dostavili svu dokumentaciju koju smo tražili. Scenic Group dao je podršku programu DIV-a i Ficantieria, čime smo izuzetno zadovoljni jer smo sačuvali suradnju s iznimno važnim strateškim kupcem i potencijalnim partnerom, naveo je Bulić.

Što se drugih ponuda tiče, kaže da su neki čak nudili milijune, ali bez ijednog popratnog dokumenta, što je dodatno nanijelo štetu budući da su radnici i vjerovnici, ali i potencijalni partneri, dovedeni u zabludu. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam