ZRAČNA LUKA PULA

NAKON OSAM MJESECI PAUZE KRENULI MEĐUNARODNI LETOVI: Iz Frankfurta u Pulu doputovalo 86 putnika

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(Dejan ŠTIFANIĆ)

(Dejan ŠTIFANIĆ)


U Istri trenutno boravi 55 tisuća gostiju koji su pretežito smješteni u privatnom smještaju i kampovima. Iduću subotu kreće let Eurowingsa iz Düsseldorfa, a početkom srpnja letovi prema Berlinu, Londonu, Bruxellesu

Nakon dugih osam mjeseci, u Zračnu luku Pula danas je iz Frankfurta stigao Lufthansin zrakoplov s inozemnim putnicima. Doputovalo je 86 putnika koji su stigli na odmor u vlastitom aranžmanu i odmarat će pretežito u privatnom smještaju.

Istovremeno, iz Pule je u Frankfurt otputovalo 30-tak putnika. "Na aerodromu su i dalje na najvišoj razini epidemiološke mjere", potvrđuje nam Viktor Diković, dodajući da svi zaposlenici i putnici moraju nositi zaštitne maskice. Uz to, u zgradu aerodroma mogu ući samo putnici, a pratnji ulaz nije omogućen.

Do danas je na aerodromu izgledalo kao da je vrijeme stalo. Nakon prvog međunarodnog leta iz Njemačke, svi se nadaju da će se situacija popraviti i da će uspjeti barem nešto izvući od sezone. Potvrđuje to i koordinator prometa Saša Grgorinić koji nakon Frankfurta najavljuje i neke nove letove.

- Iduću subotu kreće let Eurowingsa iz Düsseldorfa. Početkom srpnja počinju letovi kompanijom Ryanair prema Berlinu, Londonu, Bruxellesu, a prema tim destinacijama, iz Pule će se letjeti jedanput tjedno. Počinju i direktni letovi prema Stocholmu, Gothenburgu, Oslu i Zürichu, a u drugom dijelu srpnja, očekujemo ostale letove, naveo je Grgorinić.

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević naglašava da u Istri trenutno boravi 55 tisuća gostiju koji su uglavnom smješteni u privatnom smještaju i kampovima.

- Nešto manji broj gostiju je u hotelima, a najviše ima Nijemaca, Slovenaca, Hrvata i Austrijanca, kazao je Ivošević dodajući da je Istra trenutno na nekih 20 posto lanjskog rezultata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater