POSLJEDICE KORONAVIRUSA

TEŠKA VREMENA ZA PULSKI AERODROM. JOŠ SE NE ZNA ŠTO ĆE BITI S PLAĆAMA: U Puli samo jedan let. Zrakoplov iz Tirane poslan po 169 albanskih građevinara kako bi ih vratio kući

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Zračna luka Pula pamti sretnija vremena (Milivoj MIJOŠEK)

Zračna luka Pula pamti sretnija vremena (Milivoj MIJOŠEK)


Propuštali su ih po deset u zgradu, a nakon što su otišli svi prostori su zbog aktualne situacije s koronavirusom dezinficirani. Poštujemo sve upute stožera i pojačali smo sve zaštitne mjere da zaštitimo svoje djelatnike, kazala je v.d. direktorice Zračne luke Pula, Nina Vojnić Žagar. Ovaj je let pulska Zračna luka dočekala raširenih ruku, jer kao i u ostatak zemlje i oni su se našli u velikoj krizi

Zrakoplovom Albawingsa koji je stigao iz Tirane ove je subote izvanrednim letom u Albaniju vraćeno 169 albanskih državljana koji su boravili na području Istre. Radi se mahom o građevinskim radnicima koje je zbog situacije s koronavirusom, hitnim "rescue flightom" u Albaniju vratila albanska aviokompanija. Kako doznajemo, organizaciju povratka kućama organizirala je tvrtka za koju su radili radnici zaposleni u Istri.

Vršiteljica dužnosti direktorice Zračne luke Pula, Nina Vojnić Žagar, kaže da su svi radnici prilikom ulaska na terminal nosili zaštitne maske i rukavice.

- Propuštali su ih po deset u zgradu, a nakon što su otišli svi prostori su zbog aktualne situacije s koronavirusom dezinficirani. Poštujemo sve upute stožera i pojačali smo sve zaštitne mjere da zaštitimo svoje djelatnike koji rade, kazala je Vojnić Žagar. Ovaj je let pulska Zračna luka dočekala raširenih ruku, jer kao i u ostatak zemlje i oni su se našli u velikoj krizi. Zračna luka direktno je vezana uz dolazak gostiju u Istru, a kako sada stvari stoje, ova sezona biti će im definitivno jedna od najgorih.

- Sve stoji! Nema letova i sve je do daljnjeg otkazano. Croatia Airlines je letove otkazala do 19. travnja, a što će biti nakon, zasad još ništa ne znamo. Nema nikakvih najava letova ni za inozemne destinacije, kazala je Vojnić Žagar, potvrđujući da se pulska Zračna luka trenutno obustavila sve investicije i javne nabave. Od 130 zaposlenih djelatnika, njih 20-tak cirkulira unutar zračne luke. Ostali su na godišnjim odmorima ili slobodnim danima i sve se međusobno izmjenjuju dolaskom na posao.

- Još ne znamo što će biti s plaćama i uvelike bi nam pomoglo da se u ovom trenutku provedu izmjene Zakona o rado o čemu se ovih dana pisalo u medijima. To bi nam sigurno olakšalo pregovore i sa sindikatima, iako mi se čini da mnogi ljudi nisu shvatili ozbiljnost cijele situacije. Radna snaga nam je na minimumu. Zgrada je potpuno prazna i ne radi ništa, potvrđuje Žagar Vojnić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum