NAJNOVIJE


VLASNICI PARCELE

Nakon Emila Žuneca, javio se i austrijski nekretninski fond: VUKU SE REPOVI PROJEKTA PULA GATE Austrijanci namjeravaju "srednjoročno prodati" ogromnu rupu u Šijani


Nisu ispunjeni uvjeti koji su bili bitni za provedbu projekta, zbog čega je prekinuta suradnja s tvrtkom Emila Žuneca, kažu iz tvrtke Assetplus koja upravlja parcelom u Šijani u vlasništvu fonda Bank Austria Real Invest Immobilien-Kapitalanlage GMBH

 

Različiti uvjeti, koji su bili bitni za provedbu projekta, nisu ispunjeni, zbog čega je prekinuta suradnja s tvrtkom Emila Žuneca. Kratak i jasan bio je odgovor zagrebačke tvrtke Assetplus koja upravlja parcelom od deset tisuća kvadrata u Šijani na kojoj je planiran nesuđeni projekt Pula Gate. Ova tvrtka, naime, zastupa vlasnika nekretnine, austrijski fond Bank Austria Real Invest Immobilien-Kapitalanlage GMBH iz Beča, a riječ je o sestrinskoj tvrtki Austrijske banke. No, vlasnik nije htio iznositi nikakve detalje o razlozima raskida ugovora, pa tako nismo doznali koje to ugovorene obveze nije ispoštovao poslovni partner i začetnik projekta izgradnje trgovačkog i poslovnog centra Emil Žunec.

Iz Assetplusa napominju da parcelu namjeravanju "srednjoročno prodati", a na pitanje je li točno da ju je htio kupiti jedan lokalni građevinar kojem se nudila cijena od tri milijuna eura, odgovaraju da je bilo nekoliko upita, ali iz različitih razloga prodaja nije ostvarena. Naime, jedan nam je lokalni građevinar kazao da je zainteresiran za zemljište na kojem bi rado izgradio stanove, pogotovo zato što već postoji građevinska dozvola, ali mu je cijena od tri milijuna eura, po kojoj su mu ga nudili, bila previsoka.

Benzinska crpka

Žunec je u nedavnom razgovoru za naš list izjavio da je parcelu kupio za 2,5 milijuna eura, želeći prvo na njoj izgraditi benzinsku crpku, budući da je tada imao već četiri koje su poslovale u sklopu njegove tvrtke Arcus delta, tvrtke kćeri Oil Rijeke. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam