NEAUTOHTONA VRSTA

NUDI SE NAGRADA ZA ODBJEGLU KORNJAČU: Jozefina nestala na Verudi

| Autor: Borka PETROVIĆ

Nakon pasa i mačaka Glas Istre pomaže i u potrazi za kornjačom. Riječ je o velikoj kornjači koja nije autohtona vrsta, Testudo Marginata, koja je vlasniku od velike emocionalne vrijednosti. Veličine je 27 centimetara, težine 2.700 grama, duguljastog oblika, tamne, gotovo crne boje oklopa s malim žućkastim točkama na sredini štitova. Ime joj je Jozefina.

- Imam CITES dozvolu za nju, dakle kupio sam je pred dosta godina od ovlaštenog uzgajivača, dok je još bila mala. Nestala je na Verudi u Budicinovoj ulici, vjerojatno je išetala kroz slučajno otvoren portun i izgubila se ili ju je netko uzeo. Bojim se da osoba, koja ju je uzela, neće znati adekvatno brinuti za nju jer zahtijeva jako puno hrane i pažnje pa će ju na kraju pustiti u prirodu gdje bi mogla prenijeti nešto na autohtonu populaciju, pojašnjava nam njen vlasnik Roland Mikelić dodajući da se svi, koji imaju neku informaciju jave na njegov broj 095/903 1277. Za kornjaču nudi i novčanu nagradu.

Na kraju vlasnik zaključuje da je ovu vrtu zakonom zabranjeno držati bez valjanih papira pa moli da mu se vrati, ako ju je tko uzeo.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater