OMILJENA LJETNA ZABAVA

NA TRGU KRALJA TOMISLAVA: Nakon mora, kupanac na Fontanama!

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ


Fontane na Trgu kralja Tomislava i ovog su ljeta omiljena zabava za male Puljane. Sve je više i stranih gostiju s malom djecom koji su oduševljeni ovom ljetnom zabavom na pulskom trgu koji je postao okupljalište malih i velikih. Pravo osvježenje u vrućim danima i nezaobilazna stanica nakon kupanja u moru.

"Idemo na Fontane, pa na sladoled kod Šabana", kaže devetogodišnja Jana koja svaki dan nakon kupanja na Stoji, obavezno dolazi na zadnje osvježenje pred spavanje na trg.

"Fontane su zakon, prava atrakcija i pun pogodak", kažu nam gosti iz Subotice koji trenutno žive i rade u Njemačkoj.

"Trg je predivan. Ranije smo dolazili i neusporedivo je. Evo, baš su neki dan otvorili nove fontane i kod nas u Subotici, a djeca su odmah uskočila i krenula se kupati. No ljudi su negodovali i prigovarali, pa planiram poslati fotografiju iz Pule da vide kako djeca ovdje uživaju", kaže nam Maša iz Subotice.

Finatane, Trg Kralja Tomnsilava, nocxxno kupanjeD. B. P.

Trg Kralja Tomislava od preuređenja, definitivno je ispunio svoju svrhu. Sinoć je opet bila gužva. Djeca trče, skaču prolazeći kroz slapove vode, a neki čak nose i maske i naočale za plivanje. Od preuređenja, trg je postao okupljalište ne samo Verudeža jer dolaze i Puljani iz ostalih četvrti, a nerijetko svrate i Medulinci.

Na Verudi nikad nije bilo toliko djece, a i stariji uživaju u ćaskanju i predahu na kamenim klupama. Postalo je to mjesto na kojem uvijek sretnete poznato lice, i gdje u obližnjem kafiću možete popiti piće po pristupačnim cijenama.

Nedavno je u blizini trga otvoren još jedan kafić koji nudi i slastice. Kao stvoren za roditelje koji opuštajući se na terasi, imaju direktan pogled na djecu u obližnjem parkiću. Fontane se svakog dana "pale" točno u 18, a gase u 23 sata, pa tko nije, još uvijek stigne na ljetno osvježenje na Verudu.

Noćno kupanje na fontanama na Trgu Kralja Tomislava (Danijela BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of