NAJNOVIJENOVIGRAD

Na snazi privremena regulacija prometa - Radovi na ulazu u Novigrad do 31. svibnja


Iz Centra 112 stigla je obavijest da se od 7. siječnja do 31. svibnja 2019. godine zbog radova za sav promet zatvara dionica DC 75 od ulaza u Novigrad iz smjera Umaga do rotora kod trgovačkog centra "Plodine". Obilazni pravac je preko Karigadora - Fiorini - Bužinije i Novigrada prema postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji. Ti su radovi na državnoj cesti D75 najavljeni na Gradskom vijeću koncem mjeseca listopada 2018. godine. No, započeli su 7. siječnja ove godine i trajat će sve do 31. svibnja ove godine. U vrijeme trajanja radova na dijelu te prometne dionice od naselja Celega - do raskrižja prema Pineti kod vile Rainis i dionice Tere - St. Rozelo stupila je na snagu privremena regulacija prometa i osigurani su alternativni pravci saobraćanja. Tranzitni promet čiji pravac kretanja je u smjeru Umag - Poreč usmjerava se preko županijske ceste Karigador - Fiorini na DC 301, a tranzitni promet čiji je pravac kretanja Poreč - Umag preusmjerava se na rotoru kod Plodina na državnu cestu DC 301.

U zoni gradilišta bit će omogućeno lokalno prometovanje vozilima za sve stanovnike i one čije odredište je centar Grada Novigrada. Radi se o kapitalnoj investiciji kojom je predviđena rekonstrukcija i proširenje državne ceste D75 na predmetnoj dionici u duljini od 2,41 kilometra, a čija vrijednost radova iznosi 20,6 milijuna kuna. Izvori financiranja su iz državnog proračuna, odnosno tvrtke Hrvatske ceste d.o.o., dok je izvođač radova tvrtka Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina.

Informacije ili primjedbe vezane za radove mogu se dobiti na dežurni telefon 091/313-3000 24 sata dnevno - komunalno redarstvo Grada Novigrada. (S. Bo.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam