NOVI REŽIM VOŽNJE AUTOBUSA

Počinje uređenje ulice Monte Paradiso: OD UTORKA NOVA REGULACIJA PROMETA - POGLEDAJTE KOJE ULICE POSTAJU JEDNOSMJERNE

| Autor: Portal Glas Istre

Nakon što su u prethodnom razdoblju uređeni kolnici u Koparskoj i Bečkoj ulici te dio Ceste Prekomorskih brigada i rotorom na raskrižju s Rizzijevom ulicom, u 2020. godini nastavljaju se radovi na izvanrednom održavanju prometnica u Puli. Od 4. veljače započinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Monte Paradiso.

U sklopu radova koje će izvesti Cesta d.o.o. uredit će se 600 metara kolnika u punoj širini i to od kućnog broja 1 (kod Caffe bara i autopraonice Vrks) do Ceste Prekomorskih brigada. Vrijednost radova procjenjuje se na oko milijun kuna bez PDV-a. Radovima je predviđena i izvedba prilagodbi na 9 postojećih pješačkih prijelaza osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti budući da dosadašnje rampe na pješačkim prijelazima ne zadovoljavaju kriterije iz Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevinama osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa u dvije faze. Tako će dvosmjerna Ulica Monte Paradiso privremeno postati jednosmjerna ulica, a smjer kretanja prometa u obje faze bit će dozvoljen od raskrižja s Cestom Prekomorskih brigada prema raskrižju s Ulicom Vidikovac.

Promet će se voditi lijevom ili desnom kolnom trakom ovisno o zoni zahvata radova. Obilazni pravci vožnje su preko Ulice Vidikovac i Palisine ulice. Također, za vrijeme izvođenja radova zabranjuje se izlaz iz Facchinettijeve ulice na Ulicu Monte Paradiso, s obzirom da ista ima obilazni pravac preko Palisine ulice.

Treba spomenuti i kako će tijekom radova autobusi Pulaprometa prometovati u izmijenjenom redoslijedu na linijama 27a, 28 i 28a u smjeru Vinkurana i Premanture gdje će voziti zaobilazno Palisinom ulicom, dok će u povratku voziti Ulicom Monte Paradiso. Ovakav režim prometovanja biti će u funkciji do okončanja radova.

Predviđeno trajanje radova je mjesec dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater