NA PULSKOJ RIVI UREĐUJE SE ŠETNICA

Na novom dijelu rive uskoro će biti izgrađeni KAFIĆ I RESTORANTrenutno je ishodovana građevinska dozvola za samo jedan objekt, koji će obavljati ugostiteljsku djelatnost. Točnije, riječ je o kafiću i restoranu. U prizemlju će biti kafić, a na katu restoran. Ukupna površina tog objekta bit će 250 kvadrata, otkriva ravnatelj pulske Lučke uprave Donald De Gravisi

Projekt nove pulske obale, koji se izvodi u fazama, trenutno je u tijeku. Kako nam kaže Donald de Gravisi, ravnatelj Lučke uprave Pula, u planu je popločiti područje od rive do ceste kod Veslačkog kluba, koje je do sada bilo neuređeno, dužine 155 metara. Osim toga, cilj je izgraditi čak četiri nova objekta, od kojih je u ovom trenutku ishodovana građevinska dozvola za jedan koji će obavljati ugostiteljsku djelatnost.

- Temeljem Zakona o javnoj nabavi potpisali smo ugovor s firmom Sitolor iz Slavonskog broda koja će izvoditi radove. Investicija je vrijedna tri milijuna i 400 tisuća kuna, a financirat će ju većim djelom Ministarstva mora, a jednim djelom i Lučke uprave, kaže De Gravisi.

Radovi koji se trenutno izvode na rivi, iako je vrhunac turističke sezone, objašnjava de Gravisi, nikome ne smetaju.

- Tamo u blizini nema objekata i nikome ne smetamo, a završetak radova je planiran 70 dana od početka uređenja, navodi ravnatelj pulske Lučke uprave.

Ideja pulske šetnice, koja bi se protezala od Arene prema Velom vrhu, na ovaj bi način konačno zaživjela. De Gravisi navodi da već godinama rade na stvaranju takvih uvjeta te su napravili dodatnih 127 metara obale prema Velom vrhu i sada nasipavaju šetnicu širine 30 metara koja se proteže do Mandrača.

- Osim dugo iščekivane uređene šetnice, u planu je izgradnja četiri nove zgrade. Trenutno je ishodovana građevinska dozvola za samo jedan objekt, koji će obavljati ugostiteljsku djelatnost. Točnije, riječ je o kafiću i restoranu. U prizemlju će biti kafić, a na katu restoran. Ukupna površina tog objekta bit će 250 kvadrata, otkriva ravnatelj pulske Lučke uprave. (PIŠE Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater