SLUČAJ IZ LUČKE UPRAVE PULA

MUŠULE, SRDELE I OSTALA BIĆA: Ovo su ručkovi i večere koje su navodno pojeli De Gravisi i njegovi "poslovni partneri". Može li sve to pojesti tako mali broj ljudi? I čemu toliki sladoled?

| Autor: Marcello ROSANDA
Donald de Gravisi (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Donald de Gravisi (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Računi koje je prijavljivao bivši ravnatelj Lučke uprave Pula Donald de Gravisi - a koje istražuju pulski organi gonjenja zbog mogućnosti da su izmišljeni - u najmanju su ruku zanimljivi.

Primjerice, jedan račun je na okrugli iznos od tisuću kuna, a odnosi se na 30 točenih piva, 20 mineralnih voda, 26 sladoleda i jedno pivo u boci, što je konzumiralo osam osoba.

Jedan drugi je na iznos od 1.730 kuna na kojem ne pišu osobe, a knjigovođa ga je upisala u knjigovodstvo na temelju usmenog razgovora s ravnateljem.

Prilikom još jednog upitnog objeda, na iznos od 2.077 kuna, navedeno je šest osoba, a konzumiralo se hrane za 11-12 ljudi.

Na jednom od najviših računa, i to od 2.951 kunu, navedene su samo četiri osobe, a pojedene su tri porcije mušula, tri i pol kile ribe prve klase, dvije porcije srdela, pet porcija pekarskog krumpira i dvije porcije tagliata-bifteka.

Kako nam tvrde izvori, podnositelj prijave, odnosno Lučka uprava Pula (LUP), pokušao je provjeriti s poslovnim partnerima jesu li sredstva namjenski korištena, pa su tako poslani upiti sudionicima navodnih poslovnih ručkova ili večera. Od nekih je odmah pristigla povratna informacija da nikada nisu sudjelovali na spornim sastancima. Radi se, saznajemo, o javno poznatim osobama ili predstavnicima javnih poduzeća, a koji se nalaze na podosta izvještaja o troškovima reprezentacije LUP-a.

Za izjavu i potvrdu naših informacija obratili smo se i sadašnjem ravnatelju Daliboru Brnosu, ali nam je on u kratkom telefonskom razgovoru kazao da ne želi komentirati postupak u tijeku. No, nije ni demantirao naše navode, pa je za pretpostaviti da su naše informacije točne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom