O AKTUALNOSTIMA

Možemo! Pula o rezultatu koalicijske suradnje: Od izbora do danas glasali smo za 162 odluke, SAMO JEDNOJ ODLUCI NISMO DALI GLAS

| Autor: Glas Istre
Dušica Radojčić (Snimio Dejan Štifanić)

Dušica Radojčić (Snimio Dejan Štifanić)


Pulski Možemo! danas se na društvenim mrežama oglasio o rezultatu koalicijske suradnje na čelu Grada Pule, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Od izbora do danas glasali smo za 162 odluke, samo jednoj odluci nismo dali glas.

Sportskim žargonom rečeno, 162 : 1 rezultat je naše koalicijske suradnje.

Sto šezdeset i dva puta digli smo ruke ZA odluke koje smo dogovorili s koalicijskim partnerima. Jedna od odluka bila je o prodaji zemljišta i tad smo s govornice Gradskog vijeća, javno upozorili da sljedeći put nećemo dići ruke za prodaju zemljišta.

To smo, nažalost, prvom sljedećom prilikom dosljedno morali i učiniti. Bila je to živa demonstracija odnosa kojeg su naši koalicijski partneri imali, kako prema nama, tako i prema koalicijskom sporazumu kojeg su potpisali.

Držanje do vlastite riječi izazvalo je nevjericu kod naših partnera i u dijelu javnosti i medija.

Nedugo nakon toga, slučaj prodaje Uljanik Standarda je jasno prokazao posljedice nedostatka gradske stambene politike.

Koalicijski sporazum je za nas bio temelj suradnje, a ne mrtvo slovo na papiru kako sada javno obrazlažu shvaćanje svog potpisa donedavni koalicijski partneri. Inzistirali smo na koalicijskom sporazumu upravo zato da učvrstimo smjer razvoja grada građanki i građana jednakih šansi. Potpisali smo ga u dobroj vjeri, a ne pro forme za javnost.

Naslijedili smo IDS-ov prostorni plan koji predviđa kraj za Lungomare kakvog poznajemo i kakvog uživamo kao građani. Predlagali smo koalicijskim partnerima da se proširi obuhvat II. izmjena UPU Lungomare (čl.87. Zakona o prostornom uređenju) tako da obuhvati i područje hotela, pročistača i šume. Tako bismo ponovno razmotrili opcije i građani bi imali priliku na javnoj raspravi reći što misle o tome. Međutim, odjednom bez upozorenja, gradonačelnik Zoričić objavljuje datume javne rasprave za II. izmjene UPU Lungomare koja razmatra samo nogometno igralište. Ostali smo zatečeni jer je opcija o širenju obuhvata još uvijek bila na stolu. Prva prilika za spašavanje Lungomare je ovdje propuštena.

Jasno nam je bilo da se razilazimo po pitanju UPU Lungomare i gradnje hotela, ali smo bili spremni poštovati dogovor o javnom iznošenju različitih stavova po toj temi i vjerovali smo da postoji mogućnost političkog dogovora da se ukloni IDS-ov devastacijski "poklon" kojeg smo naslijedili. Međutim, novi ljudi - stara politika.

Na žalost, sad znamo da politički ciljevi gradonačelnika Filipa Zoričića, koji raskida koaliciju, ostaju istovjetni ciljevima bivše vlasti.

Ostaje nam vidjeti koje će opcije u Gradskom vijeću podržati naš prijedlog za referendum oko ove važne teme koja zaslužuje uvažavanje mišljenja građana i struke.

Sve je jasnije da smo u gradskom vijeću Grada Pule jedina stranka koja se bori za lijeve politike.

Možemo! će nastaviti s politikama u interesu građana."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter