Može li Pula postati burger prijestolnica Hrvatske? Čini se da može.
Naime, 14. i 15. kolovoza održat će se prva "Burger Mania", gastro događaj koji namjerava okupiti ponajbolje majstore izrade ovog sve popularnijeg jela iz cijele Hrvatske i šire.
Osim burgera, u ponudi se najavljuju ekskluzivni steakovi, craft piva, kokteli, grill poslastice, tortilje, palačinke, sladoled…
Na festivalu će se moći naći puno primjera kako se kreativnošću i vrhunskim, ponekad neobičnim i neočekivanim sastojcima, može napraviti neponovljiv burger. Organizatori najavljuju 20-ak burgera i steakova koje će posjetitelji moći probati, uz popularne cijene od 30 do 70 kuna.
Velik interes pobuđuje i prava mala poslastica: steakovi pripremljeni od vrhunskih masterchefova na Green Egg roštilju. Neki od njih će biti dobro poznati Ribeye, Fiorentina, Minute, Vagyu i mnogi drugi, a spremat će ih Mario Mandarić, chef s iskustvom rada u poznatom restoranu, londonskom Fat Ducku.
Za one koji vole nešto drugačije okuse tu će biti i Green corner, gdje će se moći uživati u veganskim specijalitetima.
Nakon Gastro Buzz festivala i "Burger Mania" će se održati u restoranu Amfiteatar podno Arene, kao i na prostoru oko restorana.
Događaj će se odvijati u posebnom scensko-vizualnom okruženju, uz popratnu pozadinsku glazbu poznatih glazbenika. Ulaz je besplatan, a radno vrijeme oba dana bit će od 18 do 1 sat.