PROGRAM UDRUGE INSTITUT I PARTNERA

MLADIMA KOJI SU ISPALI IZ SUSTAVA besplatno obrazovanje u Diopteru i Studiumu

  Riječ je o mladima od 15 do 29 godina koji se trenutno ne školuju, nezaposleni su, ali nisu zavedeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Nudi im se i besplatno mentorstvo pri traženju posla, rad na razvoju socijalnih vještina, pomoć u pisanju životopisa, individualni program i karijerno savjetovanje

| Autor: Ružica KORACA
Predstavljanje programa

Predstavljanje programa


Mladi u dobi od 15 do 29 godina koji se ne nalaze u sustavu nezaposlenih sada imaju priliku educirati se uz pomoć udruge Institut Pula čiji su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, te učilišta Diopter iz Pule i Studium iz Vukovara. Oni će im pomoći da se osnaže u traženju posla, te postanu konkurentni na turbulentnom tržištu rada. Riječ je o mladima koji se trenutno ne školuju, nezaposleni su, ali nisu zavedeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, dakle na neki su način ispali iz sustava.

Ovim projektom mladi dobivaju besplatno verificirano obrazovanje i osposobljavanje u Diopteru i vukovarskom učilištu Studium, čije su ravnateljice Maja Milevoj i Ana Gale objasnile na koje će im sve načine pomoći da se što bezbolnije i uspješnije uključe na tržište rada.

- Nudi im se besplatno mentorstvo pri traženju posla, rad na razvoju socijalnih vještina, pomoć u pisanju životopisa, individualni program, karijerno savjetovanje te besplatno osposobljavanje i srednjoškolsko obrazovanja”, kazala je Maja Milevoj.

-Cilj je omogućiti pristup tržištu rada neaktivnim mladim osobama. U projekt se sada može uključiti 25 osoba kojima će se omogućiti obrazovanje i profesionalno usmjeravanje, istaknula je Varja Bastiančić, predsjednica udruge Institut.

Važnost projekta potvrdile su zamjenica pulskog gradonačelnika Ivona Močenić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvira Krizmanić Marjanović.

Neke od najatraktivnijih edukacija su za sljedeća zanimanja: dadilja, njegovateljica starijih i nemoćnih, knjigovođa, maser u wellness centru, priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje, turistički animator, slastičar, pediker, priprematelj pizze. Tu su i zanimanja u rukovanju strojevima i građevini, poput zidara, tesara, krovopokrivača, armirača, keramičara i fasadera. Mladi se mogu obrazovati za srednjoškolska zanimanja, poput bolničara, ekonomista, komercijalista i agrotehničara.

Svim polaznicima bit će omogućena teorijska, praktična nastava i vježbe, kao i sva potrebna literatura, te refundirani troškovi prijevoza na edukaciju.

Zainteresirani se mogu javiti Diopteru ili udruzi Institut, a više će informacija pronaći i na njihovim internetskim stranicama i društvenim mrežama, kao i na Facebook stranici Pula4NEET.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of