Dopunski izbori srpske manjine

MIRJANA GALO, nositeljica Nezavisne liste: Provodit ću antifašističku politiku, politiku jednakosti, ravnopravnosti, jednakih mogućnosti i jednakih odgovornosti

Podržat ću proračun jedino ako on bude razvojni, zelen i socijalno osjetljiv, posebno prema nacionalnim zajednicama u Puli, istaknula je Galo

| Autor: Marcello ROSANDA
Mirjana Galo (snimio Duško Marušić Čići)

Mirjana Galo (snimio Duško Marušić Čići)


"Ukoliko budem izabrana za 22. člana pulskog Gradskog vijeća, podržat ću proračun jedino ako on bude razvojni, zelen i socijalno osjetljiv, posebno prema nacionalnim zajednicama u Puli", izjavila je na konferenciji za medije bivša predsjednica pulske Nove ljevice i potpredsjednica Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH Mirjana Galo, koja je tom prilikom predstavila svoju nezavisnu listu za nadolazeće dopunske izbore za člana Gradskog vijeća iz redova srpske nacionalne manjine.

Na toj su listi, osim nje kao nositeljice, i inženjerka medicinsko-laboratorijske dijagnostike Vesna Fazlović, student diplomacije i međunarodnih odnosa Ognjen Savić te brodograđevni tehničar Zoran Gojković.

Birači su bili jasni

Dopunski izbori bit će održani održati 3. listopada u Puli, jer na lokalnim izborima u svibnju nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine u pulskom Gradskom vijeću. Tako će pulski Srbi moći birati između dvoje kandidata, odnosno nositelja nezavisnih lista - Milana Rašule i Mirjane Galo.

- Birači su na lokalnim izborima u svibnju jasno rekli da im je dosta 30-godišnje vladavine IDS-a i da treba dati šansu novim političarima koji će na temelju njihove predizborne kampanje i predstavljenog programa ovaj naš lijepi grad urediti po mjeri čovjeka i građanina. Samo takav proračun ću podržati, a sve drugo bi bila izdaja volje birača, ne samo srpske nacionalne manjine nego svih građana Pule koji su im dali mandate očekujući radikalne promjene, istaknula je Galo.

Kad je riječ o proračunu koji, prema njoj, mora imati posebnu pažnju prema nacionalnim zajednicama, Galo očekuje da financije budu dostatne za ostvarenje onoga sa čim se mi u Istri i Puli dičimo, a to je multikulturalnost, tolerancija i uvažavanje kulture i običaja svih nacionalnih zajednica.

- Troškovi za proračun Grada Pule za ostvarenje tih ciljeva ne moraju nužno biti veći, ali moraju biti raspoređeni prema jasnim kriterijima zastupljenosti i djelovanju pojedinih nacionalnih zajednica. Da iskoristim moto koalicije na vlasti - potpuno transparentno - sa čim raspolažu pojedina manjinska udruženja i kako su ih pravdali u proteklom razdoblju IDS-ove vladavine", kazala je Galo i napomenula da se nada da nikada više niti jedna politička stranka, platforma ili nezavisna lista neće tako bezočno koristiti nacionalne manjine i ostale ranjive grupe, kao što je to radio IDS u proteklih 20 godina.

- Ovo je prvi put da se direktnim izborom bira predstavnik srpske nacionalne manjine u Vijeće grada Pule. Do sada su to uvijek bili Srbi sa stranačkih lista, koji su uglavnom provodili stranačku, a ne manjinsku politiku, napomenula je Galo, dodavši da nikad neće podržati nešto što bi moglo biti na štetu pojedine manjinske zajednice ili većinskog naroda, jer se, kaže, pametnom i dobronamjernom politikom sve može usuglasiti.

Politika jednakosti

"Vjerujem da je ova situacija dobra jer će izabrana osoba morati predstavljati srpske i sve druge manjinske interese ukoliko se želimo nazivati demokratskim društvom. Ukoliko budem izabrana, provodit ću antifašističku politiku, politiku jednakosti, ravnopravnosti, jednakih mogućnosti i jednakih odgovornosti, najavila je Galo.

Napomenula je da je u ovoj kampanji raspolagala s pet tisuća kuna koje je osobno uplatila s privatnog računa. Nije, tvrdi, željela niti prihvatila donacije od bilo koje stranke, nezavisne liste, vijeća ili pojedinaca.

- Ukoliko građani mene izaberu da ih predstavljam, nitko me neće moći prozivati da mu nešto dugujem. Ukoliko ne budem izabrana, trošak će biti samo moj i moje obitelji, zaključila je Galo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater