KONAČNO DOBRE VIJESTI

Ministar Ćorić posjetio Uljanik. Na vidiku gradnja velikih brodova. ZNAČAJNO RASTE BROJ ZAPOSLENIH

| Autor: Marcello ROSANDA
Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić danas je boravio u Istri te je u jutarnjim satima prisustvovao radnom sastanku u brodogradilištu Uljanik 1856. S njim je bio i ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Zvonimir Novak.

"Konstatirano je da do sada uspješno ispunjavamo ostvarenje zacrtanog plana. Danas smo dobili podršku za završetak brodova koji su trenutno u gradnji, stočara 526 i još jednog broda u sekcijama pod brojem 531. Ako uspijemo naći kupca i prodati te novogradnje po pozitivnoj cijeni, odnosno tržišnoj cijeni po modelu kako to radi 3. maj, država će nas i dalje pratiti jamstvom kao što to čini sa riječkim škverom", kaže direktor Uljanik brodogradnje 1856 Samir Hadžić.

Na upit čime se Uljanik brodogradnja 1856 trenutno bavi, Hadžić potvrđuje da se, osim dviju spomenutih novogradnji, u ovom trenutku radi na ribarici 535 za koju je dobiveno jamstvo, ugovorene su sekcije s Fincantierijem, odrađuje se brodocjevarija i savijanje limova za vanjske naručitelje, te se nastavlja s redovnim održavanjem i remontom triju naftnih platformi.

Raste i broj zaposlenih. Od prosinca prošle godine do danas, ističe Hadžić, u Uljanik brodogradnji 1856 zaposleno je oko 160 novih ljudi, od čega u posljednja dva-tri mjeseca njih 50-ak. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter