O PROGRAMU RESTRUKTURIRANJA Uljanika

Hadžić: Kad završi restrukturiranje i izgradimo brodove, vrlo izvjesno slijedi DRUGA FAZA APARTMANIZACIJE I ZATVARANJE BRODOGRADILIŠTA, A NA TO NE PRISTAJEMO!


Nakon što je u Glasu Istre objelodanjen Program restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta i poslije sastanka u Ministarstvu gospodarstva, član Stožera za obranu brodogradnje Uljanik Samir Hadžić kaže da je "puno tu igara i svaki od sudionika u priči gleda na neku svoju stranu".

- Uprava Uljanika očito i dalje gleda samo u Končara. Prije nekoliko dana u Glasu Istre je objavljen sažetak novog Programa restrukturiranja, premda bih na novo stavio navodnike jer nema tu ništa puno novog osim PR-a i malo zamagljivanja. Od najave otpuštanja 600 ljudi u Programu odjednom imamo manjak radnika, pa će nas umjesto 2,5 biti 3 tisuće na dva i pol broda koji su najavljeni, što je notorna glupost i nema veze s pameću. Na prostoru Arsenala na kojem bi se trebalo graditi će navodno biti tisuću novih radnih mjesta u turizmu, što isto tako ne zvuči baš vjerodostojno s obzirom da jedna Verudela u punoj sezoni nema niti 400 radnika, a gdje će ovdje strpati njih tisuću stvarno ne znam. Tako da je taj plan jedan fini PR koji je po meni pustila u javnost Kermas Energija kako bi promovirala svoje ideje, a bojim se da u stvarnosti od toga ne bi bilo ništa, kaže Hadžić.

Od ministra Darka Horvata, kaže, nisu dobili nikakve konkretne informacije, ali se kroz razgovor dalo naslutiti da rade na kontaktima i s nekim drugim potencijalnim strateškim investitorima i da Končar i apartmanizacija prostora Arsenala nisu jedina opcija, već postoje i nekakvi drugi mogući pravci.

- Na pitanje ministru i njegovim suradnicima da nam kažu tko je to još zainteresiran za ulaganje u Uljanik, dobili smo odgovor s kojim se možemo donekle složiti. Taj je da postoje određene poslovne tajne i određeni načini poslovanja pa dok ste u ranoj fazi pregovora i ne postoji nekakvo obvezujuće pismo namjere, moguće je i otjerati zainteresirane ili potencijalno zainteresirane strateške partnere zbog pritisaka koji bi se onda na njih mogli vršiti s neke druge ili treće strane. Ja sam radnik kojem "gori" znati postoji li neka druga opcija osim apartmanizacije, ali isto tako spreman sam i prihvatiti odgovor da bi bilo neozbiljno o tome razgovarati u ranoj fazi pregovora i da bi eventualno prerano otkrivanje karata moglo iz priče potjerati te potencijalne druge ulagače, kaže Hadžić.        

Labavo i nedorečeno

Sve je to, dodaje, onako labavo, nedorečeno, ali ipak puno bolje, kaže, nego što je bilo dan prije tog razgovora kad je izgledalo da su im jedine opcije Končar ili stečaj. (M. PAVLOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom