NEOBIČAN POSLOVNI POTEZ

Michaela Barišić na njemačkom Milijunašu OSVOJILA 250 TISUĆA EURA I INVESTIRALA U MODNI DUĆAN U PULI

Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Do prije mjesec i pol dana Michaela Barišić, koja je čitav svoj život provela u Njemačkoj, nije ni pomišljala da osvojeni novac uloži u otvaranje butika. No, ukazala se dobra prilika. Bio je to, kaže njen brat Richard, povoljan trenutak za takvu investiciju * Zauvijek će, međutim, ostati misterij što bi Michaela napravila i gdje bi investirala osvojen novac da je, kojim slučajem, znala odgovor na predzadnje pitanje na Milijunašu i, umjesto 250 tisuća eura, osvojila 700 tisuća

 

S 250 tisuća eura osvojenih u njemačkoj inačici popularnog televizijskog kviza "Tko želi biti milijunaš?", 46-godišnja Michaela Barišić odlučila se, uz pomoć pet godina starijeg brata Richarda, na riskantan potez - otvaranje modnog butika Viva la Vida u Puli, u kojem se može kupiti odjeća njemačkih brendova Viva Maria i Pussy de Luxe. Outlet dućan službeno je otvoren jučer popodne na Giardinima, u donedavnom prostoru salona vjenčanica. 

Dobra prilika

Michaela je čitav svoj život provela u Njemačkoj, a za Pulu ju vežu roditelji i, od prošle godine, brat Richard, istarskoj svadbenoj sceni poznat kao vlasnik luksuzne bijele limuzine za najam. Njihovi majka i otac su se iz Đakova u Njemačku odselili početkom '70-ih, da bi nemalo nakon toga kupili kuću u Pješčanoj uvali, u općini Medulin, nadomak Pule, gdje su s djecom svakog ljeta odlazili na godišnji odmor. Otvorivši najprije na daljinu koktel bar i hostel, također u Pješčanoj uvali, lani im se pridružio i Richard s obitelji. A sada se čini da će i Michaelina budućnost biti na moru, umjesto na kontinentu. No zasad će se ipak vratiti u Njemačku. Tamo, kaže, ima posao i školuje dvoje djece. U Pulu će se nastaniti kada oni, veli, odrastu i osamostale se. Vođenje butika prepustit će bratu.

Do prije mjesec i pol dana nije ni pomišljala da osvojeni novac uloži u otvaranje butika. No, ukazala se dobra prilika. Bio je to, kaže Richard, povoljan trenutak za takvu investiciju. Odjeću su kupili u velikim količinama, na palete, pa je stoga cijena bila izuzetno povoljna. Sve se realiziralo brzinom munje. U Puli, ističe stariji brat, ima puno praznih prostora. S obzirom na to da je prostor koji su uzeli u zakup privatan, a ne gradski, dogovor i potpisivanje ugovora riješili su se brzinski.

Zauvijek će, međutim, ostati misterij što bi Michaela napravila i gdje bi investirala osvojen novac da je, kojim slučajem, znala odgovor na predzadnje pitanje na Milijunašu i, umjesto 250 tisuća eura, osvojila 700 tisuća.

"Riječ je o specijalnoj emisija Milijunaša u kojoj nije bilo moguće koristiti 'joker zovi' za prvih devet pitanja, ali je zato finalni dobitnički iznos bio duplo veći - dva, a ne jedan milijun eura. Došla sam do predzadnjeg pitanja, da u tom trenutku nisam odustala, a krivo odgovorila, osvojila bih tek tisuću eura", prepričava Michaela.

Nesretna hrenovka

Pitanje je bilo, prisjeća se, što od četiri ponuđene stvari - hrenovka, pismo, strelica za pikado, poluga unca zlata - ne smije premašiti težinu od 25 grama. Točan odgovor je bila hrenovka koju, inače, njezini klinci, smije se, jedu gotovo svaki dan. Nakon te nesretne hrenovke, prijatelji ju, govori, stalno zafrkavaju i pitaju obraća li sada u kupnji pažnju na težinu hrenovki. No, Michaela je svjesna da ni 250 tisuća eura nije za baciti.

- Prvo smo malo uživali, poplaćali smo neke račune, djeca su dobila željene igračke. Onda smo razmišljali i odlučili riskirati, uložiti u Pulu i u brend kojeg nema nigdje u Hrvatskoj, priča.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater