SADA JE JASNO

Pokretanje Medicinskog fakulteta u Puli minirao je nekadašnji Tuđmanov ministar i STRUČNJAK ZA MOZAK

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ

Studij medicine na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile, koji je trebao započeti u tekućoj školskoj godini, minirao je, sudeći po dostupnim dokumentima, akademik Ivica Kostović, bivši HDZ-ov ministar znanosti iz doba vladavine predsjednika Franje Tuđmana, poznatiji kao "stručnjak za mozak".

Kostović je ugledni stručnjak koji je u devedesetim godinama osnovao Hrvatski institut za mozak te ima respektabilnu profesionalnu i političku karijeru.

Na Kostovićevu ulogu ukazala je aktualna ministrica znanosti i obrazovanja dr. Blaženka Divjak koja je, u odgovoru na zastupničko pitanje SDP-ovog Peđe Grbina iz listopada prošle godine, ovog tjedna napisala kako se razlozi odbijenice nalaze u zapisniku sjednice Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i razvoj, koji je objelodanjen ovih dana.

U zapisniku stoji da je akademik Ivica Kostović izrazio svoju sumnju u izvješće međunarodnog stručnog povjerenstva o Medicinskom fakultetu u Puli. Nakon te rasprave predsjednica Nacionalnog vijeća dr. Mirjana Polić Bobić dala je zahtjev za davanje suglasnosti na glasanje. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of