PULA

Maturanti Ekonomske škole proslavili 60. obljetnicu

| Autor: D. P.

„Nas svega 11 iz razreda, koji je značajnu među između rane mladosti i zrelosti prošao godine 1960., okupilo se prošlog vikenda da bi probudili sjećanja na đačke dane provedene u Ekonomskoj školi u Puli, koja se tada nalazila u zgradi Naučne biblioteke“, javlja nam jedna od slavljenica Klaudija Velimirović. 

Na okruglu 60. obljetnicu mature, uz plakatni prikaz fotografija svih učenika, prisjetili su se i dragih štovanih profesora: Stanislava Branta, direktora škole, Đurđe Minćir, Asje Alaćević, Alberta Šajberta, Mire Ravlić i Krunoslave Šimatović. 

-Nažalost, neki od naših bivših kolega i kolegica više nisu među živima, par njih je bolest spriječila da nam se pridruže, a neki su daleko, jedna čak u Australiji. Proteklo razdoblje pobijelilo je mnoge crne kose, nekima dodalo po koji kilogram, ali nas to nije spriječilo da se prisjetimo anegdota iz "najljepšeg, đačkog doba". Slijedile su i zgode iz studentskih dana onih koji su nastavili školovanje na fakultetima u Zagrebu i Rijeci. U Zagrebu je studiralo njih osmero i uvijek su se držali skupa pa ih je okolina označila kao "Istrijane". S diplomama u džepu razmilili su se po većim tvrtkama u Istri i s vremenom zauzimali i važne funkcije, prenosi nam gospođa Klaudija. 

Na rastanku je palo obećanje da se moraju naći na 70. obljetnicu i da nitko ne smije izostati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater