PULSKI UČENICI IV GT RAZREDA

Građevinski tehničari 1977. / 78. godine neobično proslavljaju jubilarne godišnjice - nova ekskurzija za 40. GODIŠNJICU MATURE


Učenici IV GT razreda - građevinski tehničari, maturanti 1977./78. godine u Puli, proslavili su ove godine 40-godišnjicu mature. Proslavu organiziraju, uobičajeno, svakih pet godina, ali njihove proslave godišnjice mature razlikuju se od onih ostalih "maturanata". Naime, ovi se "tehničari" ne zadovoljavaju samo jednodnevnim susretom i druženjem uz večeru, već su poznati po organizaciji novih ekskurzija, izleta po cijeloj Hrvatskoj koji traju i po nekoliko dana. Usto, njima su normalna cjelogodišnja druženja uz "feštice" u raznim dijelovima Istre.

Izlet u Zagorje i Međimurje

Ove godine, za 40-godišnjicu izlaska iz srednjoškolskih klupa odabrali su izlet u Hrvatsko zagorje i Međimurje, a kako kažu, namjera im je što više upoznati Lijepu našu. Navode da su obišli Krapinu, Ludbreg, Gornju i Donju Stubicu, Klanjec, Mariju Bistricu, Kumrovec, Čakovec, Varaždin, Trakošćan, Veliki Tabor, Samobor, Lepoglavu…. I tko zna gdje bi im bio kraj da se mnogi od njih nisu trebali vratiti svojim poslovima.

Na svoja putovanja "tehničari" uvijek vode i svoju razrednicu, profesoricu Mirandu Peruško, koja s njima provodi nezaboravne dane. Ovog puta u novoj ekskurziji sudjelovalo je, uz razrednicu, deset maturanata: Marino Vale, Zdenko Višković, Damir Borina, Dino Morosin, Davor Rimanić, Bojana Kirac, Nataša Gonev (Radosavljević), Rita Radolović (Velan), Gordana Hasil (Radetić) i Jadranka Vulić (Benjak), a njihova profesorica ističe da su njeni bivši učenici vrsni u poslu, ali jednako i u zabavi.

Jedinstvena generacija

Na završnoj svečanoj večeri sjećali su se školskih dana, zaorila se i pjesma, a i noge su zaigrale u plesnim ritmovima. Inače, ove godine krajem srpnja u Puli se sastao 21 učenik nekadašnjeg IV GT razreda, od 29 koliko ih je prije 40 godina zajedno sjedilo u klupama. Takve učenike, kaže razrednica, nije imala u svom radnom vijeku jer su originalni i neponovljivi.

Inače se učenici IV GT razreda, koji žive u Puli i istarskom poluotoku, sastaju tokom cijele godine, njegujući, kako prije svega ističu, prijateljstvo, ljubav, zajedništvo i druženje. Ove izlete organizirali su da bi još bolje upoznali ljepotu i bogatstvo Hrvatske i da bi potvrdili da je čovjek najveća vrijednost i bogatstvo te da svojim prijateljima iz školskih kluba, koji su to ostali i u kasnijoj svakodnevici, treba posvetiti veliku pažnju, razumijevanje i potporu u životu.(G. ROJNIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum