NAJNOVIJEPULA IMA ZLATNU OLIMPIJKU!

Lara Belušić osvojila zlato i srebro na Specijalnoj olimpijadi u Abu Dhabiju

| Autor: Borka PETROVIĆ

Šesnaestogodišnja Lara Belušić, učenica pulske Škole za odgoj i obrazovanje, osvojila je u nedjelju popodne zlato na Specijalnoj olimpijadi koja se održava u Abu Dhabiju. Zlato je osvojila u utrci na 50 metara i to tek nekoliko sati nakon što je u utrci na 25 metara bila druga i osvojila srebrnu medalju.

Kako nam je ispričala njezina majka Elena, Lara je članica reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske u kojoj je iz Istre još i 19- godišnji Mauro Zović iz Svetoga Petra u Šumi, koji također pohađa pulsku Školu za odgoj i obrazovanje te plivači, no njihovi rezultati još nam nisu poznati.

Mauro se, doznajemo, utrkivao u disciplini na 200 metara u kojoj je bio četvrti. Oboje je za nastupe trenirala školska profesorica tjelesnog odgoja Pavlina Miljković.

Inače, Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019. traju od 14. do 21. ožujka, a povratak naših olimpijaca planiran je za petak. Na olimpijadi se natječe više od sedam i pol tisuća olimpijaca iz 190 različitih zemalja cijeloga svijeta koji se natječu u 24 sportske discipline. Specijalne olimpijske igre održavaju se od 1968. godine s ciljem promicanja razumijevanja, prihvaćanja i integracije ljudi s intelektualnim teškoćama. Članovi delegacije Specijalne olimpijade Hrvatske natječu se u atletici, bowlingu, plivanju i stolnom tenisu.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam