ALI SPREMNI SU ZA DOGOVOR

Kuvajtski naručitelj Uljaniku otkazao gradnju broda za prijevoz žive stoke

| Autor: Hina
Dejan ŠTIFANIĆ

Dejan ŠTIFANIĆ


Uljanik d.d. u ponedjeljak je izvijestio da je naručitelj iz Kuvajta otkazao ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke, ali da je spreman dogovoriti nove uvjete ponovnog ugovaranja i nastavka gradnje u istarskom Uljaniku.

"Dana 1. travnja 2019. godine u sjedištu Društva zaprimljena je obavijest o raskidu ugovora o gradnji broda sklopljenog između Uljanika d.d. i Livestock Transport & Trading CO., K.S.C. iz Kuvajta zbog nemogućnosti da se brod za prijevoz žive stoke od oko 28.000 četvornim metara površine torova, Uljanikova novogradnja 526, isporuči sukladno odredbama ugovora", kaže se u priopćenju koje je pulsko brodogradilište objavilo putem Zagrebačke burze.

Dodaje se kako je "kupac voljan dogovoriti uvjete ponovnog ugovaranja i nastavka gradnje u Uljaniku te se na tu temu obavljaju razgovori s kupcem".

Najnovije otkazivanje ugovora jedno je u nizu, jer je krizom pogođenom Uljaniku nekoliko naručitelja još ranije otkazalo ugovore o gradnji.

Tako je, primjerice, krajem siječnja luksemburški naručitelj CLdN jednostrano raskinuo ugovor o gradnji novog ro-ro  broda.  

Prethodno je kanadska brodarska kompanija Algoma Central Corporation objavila da je poduzela korake kako bi otkazala preostala četiri ugovora o novogradnjama s brodogradilištem 3. maj, članom Uljanik grupe.

Još u lanjskom srpnju Uljanik je izvijestio da je norveški naručitelj jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda za polaganje kabela, zbog nemogućnosti da Uljanik ishodi bankarske i činidbene garancije.

U listopadu prošle godine Uljanik je jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke za singapurskog naručitelja, tvrtku Wellard Ships, s objašnjenjem da naručitelj ne ispunjava svoje ugovorne obveze.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini