NOVI SUSTAV PARKINGA

KRENULO KAŽNJAVANJE U CENTRU PULE: Stranci dobivaju "čestitku" od 750 kuna, domaći upozorenje

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Dvojica domaćih opomene, strancu kazna (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Dvojica domaćih opomene, strancu kazna (snimio Paulo GREGOROVIĆ)


Nakon kratkog razdoblja za prilagodbu, koje su neki, a osobito stranci, iskoristili za besplatno parkiranje na mjestima "samo za stanare", u ponedjeljak navečer u 21 sat djelatnici Pula Parkinga izašli su u Ulicu Castropola i redom kažnjavali vozila stranih registarskih oznaka sa po 750 kuna!

Kažnjavanje je nastavljeno i jutros, ne znamo koliko je automobila ukupno kažnjeno, ali tijekom našeg obilaska zatekli smo osam parkiranih vozila stranih tablica s kaznom.

Najviše je kažnjenih automobila talijanskih oznaka (četiri) te po jedan iz Nizozemske, Njemačke, Slovačke i Švicarske. Najviše je kažnjenih oko crkve i samostana Sv. Franje i nigdje drugdje, iako isto pravilo zabrane parkiranja nestanarima vrijedi za čitavu Ulicu Castropola, kao i za još tri ulice podno Kaštela.

Dvojica domaćih opomene, strancu kazna (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Oko 100 eura...

Na parkingu u Kandlerovoj ulici, Benediktinske opatije i Stare Tržnice nismo zatekli niti jedno vozilo s ispisanom kaznom, iako je to također zona samo za stanare. No, tamo je postavljeno niz pismenih upozorenja Pula Parkinga na vjetrobranska stakla, i to na automobile stranih, kao i one domaćih registarskih oznaka. Vozače se obavještava da su 6. kolovoza nastupile promjene u organizaciji i naplati usluge parkiranja te se mole da tu uslugu koriste sukladno obilježenoj prometnoj signalizaciji. Takvih je opomena bilo i u Ulici Castropola, ali samo na automobilima domaćih registarskih oznaka, dok su stranci kažnjeni.

Dvojica domaćih opomene, strancu kazna (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Ovo su dobivali domaći

Na parkingu Benediktinske opatije izračunali smo da je na svako treće vozilo postavljena obavijest, a na parkingu Stare Tržnice tek na nekoliko automobila. No, na ovom potonjem parkingu jučer se dogodila velika novost - na parkiralište više ne mogu ulaziti vozila stranih registarskih oznaka. U tome ih sprječava djelatnik Pula Parkinga koji diže rampu samo domaćima. Dok smo promatrali navike vozača na tom parkingu, uočili smo kako stranci djeluju jako izgubljeno. Jedan je strani vozač stao pred rampu i čekao da se otvori iako je ispred njega bila tabela na kojoj piše da je to parkirna zona samo za stanare. Obavijest je na engleskom, talijanskom i hrvatskom jeziku, pa je malo vjerojatno da njemački vozač nije razumio napisano.

Dvojica domaćih opomene, strancu kazna (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Poučak o novom sustavu parkiranja

Ono što zbunjuje vozače koji prolaze Arsenalskom jest videotabela gdje se povremeno pojavljuje zeleni natpis da ima slobodnih mjesta na parkingu Stare Tržnice. Gradski čelnici trebaju što prije ukloniti taj video prikaz. Naime, i kada piše da je taj parking pun (full), stranci čekaju u redu da uđu unutra nadajući se da će se rampa dignuti kada netko izađe, ali ne čitaju tablu na kojoj piše da je to zona parkiranja samo za stanare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of