KOMPLEKS "XIA KE" VRIJEDAN je 100 MILIJUNA EURA

KRAJ ŠANGAJA POČELA GRADNJA MEGA HOTELA PULSKOG ARHITEKTA BRUNA JURIČIĆA, bit će to prepoznatljiv turistički i kulturni 'grad'


U prisustvu investitora, arhitekata i visokih predstavnika kineske provincije Zhe Jian, prije nekoliko dana u Hai Ning Cityju nedaleko Šangaja svečano je počela gradnja impresivnog hotelskog kompleksa Xia Ke koji će se prostirati na ukupno 65 tisuća četvornih metara, od čega veliko hotelsko izdanje na 35 tisuća kvadrata.

Kineski pisac kao inspiracija

Do početka gradnje došlo je nakon što je proljetos pulski arhitekt Bruno Juričić pobijedio na natječaju za izgradnju ovog mega zdanja u kojem će budući gosti, osim u hotelskim uslugama, moći uživati u vrhunskim restoranima, ogromnom gaming centru, kongresnom centru te kulturnom centru posvećenom velikom kineskom piscu Jin Yongu, čije je stvaralaštvo i mjesto rođenja poslužilo kao inspiracija za gradnju ovog kompleksa.

Juričić je na natječaju prijavio projekt u suradnji sa svojom kineskim poslovnom partnericom Jun Wang, u ime njihovog hrvatsko-kineskog studija Juričić - Wang sa sjedištem u Hong Kongu.

Kako ističu autori, "Xia Ke Town" bit će prepoznatljiv turistički i kulturni 'grad' koji zajedno integrira turizam, odmaralište, slobodno vrijeme i Jin Yong Culture, uz kazalište s tisuću mjesta za velike predstave. Za ljubitelje visokih tehnologija kompleks će nuditi i veliki gaming centar koji će koristiti AR i VR tehnologije za kombiniranje virtualnosti i stvarnosti. Za sve ljubitelje kineske hrane projektanti ističu i restoran "Shike Jianghu" koji uključuje lokalne specijalitete i uličnu hranu.

Hotel kao veliki izazov

Bruno Juričić izrazio je zadovoljstvo brzim početkom radova.

- Ovaj hotel predstavlja veliki izazov budući da je ovo naš prvi projekt u Kini. Uspješan završetak projekta otvara nam vrata još snažnijem prisustvu i aktivnosti na kineskom tržištu. Iznimno mi je zadovoljstvo da mogu najaviti proširenje našeg studija Juričić-Wang i još snažnije poslovno prisustvo na kineskom tržištu. Mogu slobodno reći da nam je Xia Ke otvorio vrata Kine, kaže Juričić.

Projekt se realizira uz veliku potporu kineskih vlasti, koje sufinanciraju projekt sa 65 posto troškova investicije što je, hvale se sami akteri, najbolji pokazatelj uspjeha studija Juričić-Wang koji im sigurno otvara vrata i za buduće poslove na najvećem svjetskom tržištu. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum