COVID-19

KORONAVIRUS NA PULSKOJ NEUROLOGIJI: Zaražen još jedan pacijent i četvero djelatnika

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(Snimio: Dejan Štifanić)

(Snimio: Dejan Štifanić)


Slučaj pojave oboljenja od kovida kod jednog pacijenta i jednog djelatnika odjela neurologije u pulskoj Općoj bolnici prošli utorak nastavio je komplicirati stvari. Kako nam je danas potvrdila ravnateljica bolnice Irena Hrstić, u zadnjih nekoliko dana još jedan pacijent sa istog odjela se pokazao pozitivnim, a zaraza se proširila i na četvero medicinskih sestara i tehničara neurologije, dok je čak 14 medicinskih sestara završilo u 10-dnevnoj samoizolaciji.

-Iako su i ovi, kao i svi drugi pacijenti koji ulaze na liječenje u bolnicu, bili PCR testirani i pokazali su se negativnima, kasnije su razvili simptome, a novi bris je ipak pokazao pozitivitet. Već nakon prvog slučaja prošlog tjedna, taj smo odjel počeli malo češće testirati, i pacijente i djelatnike, naslučujući da bi moglo doći upravo do ovoga što imamo sad. Sad nam je pozitivan još jedan pacijent i četvero djelatnika, a zbog svega toga je neurologija faktički morala biti ispražnjena od svih djelatnika. Zaraženi pacijenti su prebačeni na Covid odjel, a preostalih 11 pacijenata koji se liječe na odjelu su dobili cijeli kontingent novog osoblja koje je ili došlo s drugih odjela, ili su već na neurologiji ali su vraćeni s godišnjeg, objasnila je Hrstić.

Neurologija je drugi odjel OB Pula na kojem se pojavio kovid u zadnja tri tjedna, a tri su potencijalna izvora ove nemile situacije, veli Hrstić: posjete bolesnicima, mladi na praksi ili pratnje na porodu. Zato je uvijek jedna od prvih mjera zatvoriti sustav za potencijalne vanjske prenositelje bolesti. Zbog objektivnih okolnosti, moguće je da je u ovom slučaju zaraza doista i došla putem posjeta, te su one i dalje zabranjene, a pratnje na porodu odvijaju se i dalje pod strogim mjerama zaštite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater