REZIME PROSINCA

KLIZALIŠTE U CENTRU PULE PUN POGODAK! Saznajemo koliki su mu prihodi, a koliki rashodi, i koliko se povećao promet u odnosu na vrijeme kad se klizalo na Verudi

| Autor: Borka PETROVIĆ

Nakon što su adventska događanja iza nas, a promet se u centru grada vratio u normalu, upitali smo nadležne da nam ocijene odluku da se centar grada zatvori na dva mjeseca - smatraju li da je ona bila dobra i hoće li klizalište iduće godine imati istu lokaciju? Također smo ih zamolili da nam daju financijske parametre cijele priče, odnosno koliko su pojedina komunalna poduzeća ovim planom izgubila, a koliko zaradila.

U Gradu Puli smatraju da je lokacija za klizalište pogođena, navodeći da je ono postalo tradicionalno okupljalište brojnih naših sugrađana koji u zimskim mjesecima imaju još jedan sadržaj gdje se u gradu mogu dobro provesti i baviti se zdravom sportskom aktivnošću.

- Da je lokacija pogođena potvrđuju i brojke. Tako je kroz klizalište prošlo preko 16.000 posjetitelja, odnosno čak 50 posto više nego godinu ranije kada je klizalište bilo postavljeno na Verudi, navode nam iz Grada Pule.

Ukupni prihodi klizališta iznose, doznajemo, 520.000 kuna, dok su troškovi postavljanja, najma opreme (drveno-metalno postolje, rashladnik, rasvjeta, kontejneri, troškovi dovoza i odvoza, radne snage, struje) iznosili 518 tisuća kuna.

- Iako je klizalište u financijskom smislu bilo samoodrživo, svrha njegova postavljanja nije bila ekonomske prirode, već je klizalište postavljeno kako bi našim sugrađanima mogli ponuditi dodatni sadržaj i mjesto za zabavu, napominju iz Grada.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of