NAJNOVIJEIVICA SALVADOR UVJEREN DA ĆE DOBITI SVE DOKUMENTE

KAZNILA IH INSPEKCIJA Zatvorena gradilišta Stanoinvesta. Gradili su BEZ GRAĐEVINSKE DOZVOLE

(M. MIJOŠEK)

U Ulici Varoš u Štinjanu zbog bespravne gradnje zaustavljeno je daljnje građenje nekoliko zgrada, tri u građenju i dvije u temeljnoj ploči, na pet parcela. U Japodskoj ulici zatvoreno je građenje na dva zemljišta, a riječ je o tri zgrade u nizu koje su već gotovo dovršene

Prije nekoliko dana na dvije lokacije u Puli građevinska je inspekcija zatvorila gradilišta tvrtke Stanoinvest Holding d.o.o., koja za ta zemljišta nema izdanu građevinsku dozvolu, potvrđeno nam je iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Riječ je o objektima koji su u različitim fazama gradnje. U Ulici Varoš u Štinjanu zbog bespravne gradnje zaustavljeno je daljnje građenje nekoliko zgrada, tri u građenju i dvije u temeljnoj ploči, na pet parcela. U Japodskoj ulici zatvoreno je građenje na dva zemljišta, a riječ je o tri kuće u nizu koje su već gotovo dovršene.

Zapisnikom inspekcije koji je, uz oznaku o zabrani daljnje gradnje, pričvršćen na objekte, vlasnika Stanoinvesta Ivicu Salvadora, koji je prošle godine najavio da će do 2022. godine u Puli izgraditi čak tisuću stanova, poziva se na očitovanje i saslušanje u Pazin.

Uvjeti gradnje

Iz Grada potvrđuju da je poznati pulski investitor predao zahtjev za izdavanje dozvole za gradnju u Japodskoj ulici početkom lipnja prošle godine, ali da za njihovo izdavanje do danas nisu zakonom ispunjeni propisani uvjeti. Projektna dokumentacija nije potpuna i nisu priložene sve potvrde glavnog projekta nadležnih javnopravnih tijela, o čemu je, tvrde, investitor obaviješten.

Što se tiče zgrada u Štinjanu, iz Grada kažu da je projektna dokumentacija vraćena investitoru radi usklađenja s prostornim planom.

- Ističemo da se može graditi samo na temelju građevinske dozvole, pa činjenica da je investitor započeo s gradnjom bez građevinske dozvole predstavlja bespravnu i nezakonitu gradnju, za koju je ovlaštena postupati Građevinska inspekcija koja može izricati sankcije investitoru, a i izvođačima, objašnjavaju iz Grada.

Uvjeti gradnje su sadržani u prostornom planu i zakonu. Za izdavanje dozvole projekt mora biti izrađen u skladu s prostornim planom, a moraju biti ispunjeni i drugi zakonom propisani uvjeti. ( Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam