SRAMOTA JE MALO REĆI...

KAO DA NETKO ZBIJA ŠALE: Smeće na Vidikovcu nabacano odmah do table kojom se to zabranjuje! Sanirano je, ali…

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Smeće kod table na Vidikovcu

Smeće kod table na Vidikovcu


Iznad tvornice stakla, u Marianijevoj ulici u Puli, osvanuo je mini deponij građevinskog otpada koji se nalazi tik uz cestu, uz nekoliko kanti za smeće.

Uz istrošeni građevinski materijal - kante farbe, vreće cementa, cijevi i crijepove - odloženi su i komunalni otpad te kartonske kutije i vrećice s iskorištenim krvavim maramicama. To je samo jedno u nizu ovakvih omanjih divljih odlagališta koja se nalaze na nekoliko minuta od samog centra grada.

No, s obzirom na to da je ondje postavljen znak upozorenja o zabrani odlaganja otpada izvan spremišta i posuda koji je postavila Herculanea, potvrda je to da se na toj površini opetovano ponavljaju ovakve prakse neosviještenih pojedinaca, a koje nagrđuju okoliš kvarta s mnogo stanovnika.

Ovaj je slučaj 22. srpnja prijavio i građanin putem aplikacije Smart Pula koja omogućuje građanima slanje sugestija ili prijavljivanje problema nadležnim institucijama.

Prijavitelj je fotografirao otpad na spomenutoj lokaciji uz komentar - "Uobičajena slika. Sve govori sama. Imaju otvorene kontejnere, tablu da se ne baca, a smeća na sve strane. Ovakvima samo skrivena kamera i visoke novčane kazne pomognu".

Na koncu, kako saznajemo, mini deponij je saniran, ali tek nakon objave u tiskanom izdanju Glasu Istre. No pitanje je dana kada će se otpad ponovo nabacati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter