MINI ANKETA

KAKO LI ĆE SE ZVATI? Doznajte za koga to građani Pule biraju ime 

| Autor: M. R.
foto Grad Pula

foto Grad Pula


Od utorka je u Viber grupi Grada Pule aktualna mini anketa za dodjelu imena virtualnom asistentu Grada. Građani mogu birati između ponuđenih imena, a riječ je o pulskim lokalitetima i znamenitim ljudima koji su rođenjem ili životom vezani uz Pulu.

Ponuđena su imena: Agripina, po rimskoj plemkinji i majci budućeg cara Nerona; Antonia (Cenida), po ropkinji rođenoj u Puli i ženi izrazite ljepote u čiju je čast, prema legendi, izgrađena i pulska Arena; Aldo, po Aldu Drosini, poznatom pulskom nogometašu; Vespazijan, rimskom caru koji je izgradio Arenu; Herman prema Hermanu Potočniku, izumitelju; te Arena, prema najpoznatijem simbolu Pule.

Građani za svoje favorite mogu glasati unutar Viber grupe do 31. siječnja. Podsjetimo, grupa je pokrenuta s ciljem informiranja o koronakrizi. a sada je sadržajno proširena i nedavno je predstavljen službeni virtualni asistent Grada Pule. Grupa okuplja više od 1.200 članova koji svakodnevno prate i sudjeluju u temama važnim za život u gradu. Virtualni asistent Grada Pule donosi korisne servisne informacije kojima građani mogu pristupati tijekom 24 sata. Odgovara na upite građana te nudi mogućnost prijave komunalnih nepravilnosti nadležnim gradskim službama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater