ATRAKTIVNIH 670 KVADRATA

JOŠ SE NE ZNA ŠTO ĆE BITI S BIVŠIM MMC-om LUKA Ogroman prostor u blizini pulske Arene zjapi prazan nakon što su iz njega ISELILI UMJETNICI

| Autor: Borka PETROVIĆ

S obzirom na atraktivnost mikrolokacije, kao i prostorno planske parametre koji omogućavaju širok dijapazon mogućih djelatnosti, namjena ovog prostora odredit će se u narednom periodu, odgovaraju iz Grada Pule koji je vlasnik prostora

Kakvu sudbinu očekuje atraktivan prostor MMC Luka u Istarskoj ulici, nedaleko Arene, s obzirom na to da je većina korisnika napustila ovaj prostor, upitali smo Grad Pulu koji je vlasnik prostora. Pojašnjavaju nam da je taj poslovni prostor, površine čak 673 četvorna metra, donedavno temeljem ugovora o uporabi korišten zajednički za potrebe Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatske glazbene unije, Društva hrvatskih književnika, Društva arhitekata Istre i Hrvatskog liječničkog zbora - Podružnice Istra.

Nove lokacije

No, u međuvremenu se Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre nedavno preselilo u Zagrebačku ulicu, Glazbena unija dobit će novi poslovni prostor, a književnici su već odavno preselili u staru tiskaru. Ovdje je ostalo samo Društvo arhitekata čiji se članovi nadaju da će i oni uskoro u nove prostore.

Od donedavnih korisnika doznajemo da je problem s ovim prostorom što je on derutan i jako velik te ga je teško održavati, budući da većina udruga dobiva novac samo za svoje programske aktivnosti.

Eventualni interes

        - S obzirom na to da stanje poslovnog prostora više nije zadovoljavalo uvjete za provedbu aktivnosti navedenih udruga, one su se obratile Gradu Puli sa zahtjevom za iznalaženje zamjenskih prostora. Buduća namjena prostora u ovom trenutku još nije precizirana, no s obzirom na atraktivnost mikrolokacije, kao i prostorno-planske parametre koji omogućavaju širok dijapazon mogućih djelatnosti, njegova namjena odredit će se u narednom periodu, odgovaraju iz Grada Pule.

To će se, dodaju, učiniti i na eventualni iskaz interesa za njegovim korištenjem, vodeći se nastojanjem Grada da se sadržajima poslovnih prostora utječe na oživljavanje središta grada.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater