UVAŽENI GOST

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, kralj kockarnica, najveći Trumpov donator i vlasnik čuvene građevine dolazi u Pulu. OVDJE ĆE BORAVITI VIŠE DANA, OD BRIJUNA DO ROVINJA

| Autor: Glas Istre
Marina Bay Resort u Singapuru i Sheldon Adelson

U Pulu dolazi Sheldon Adelson, 86-godišnji milijarder težak gotovo 30 milijardi dolara, koji je po posljednjem Forbesovom popisu 28. najbogatiji čovjek na svijetu.

Adelson bi, prema informacijama kojima raspolažemo, u Puli i okolici trebao boraviti nekoliko dana i posjetiti više lokacija, uključujući Brijune i Rovinj.

Danas je već u Zračnu luku Pula sletio njegov privatni zrakoplov Airbus, a Adelson dolazi na jahti. U Pulu dolazi iz Dubrovnika.

U kratkim crtama - glavni Adelsonov biznis su kockarnice i turistički resorti i u tom poslu je od kraja osamdesetih. Njegova tvrtka zove se Las Vegas Sands, a najpoznatija imovina nije u Las Vegasu, nego u Singapuru. To su čuveni Marina Bay neboderi po čijem krovu plovi golemi "brod".

Adelson je poznat i kao donator Donalda Trumpa, odnosno Republikanske stranke. Republikancima je za izbore 2012. i 2016. i 2018. ukupno donirao više stotina milijuna dolara.

Samo 2018. donirao je 113 milijuna. Trumpu je 2016. donirao 25 milijuna i tako postao njegov najveći donator.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of