SUZBIJANJE NASRTLJIVIH PTICA

JATA GALEBOVA U gradu ih ima čak 2.500, a u nekoliko kvartova suživot s njima postao je nemoguć. Agresivni su, razbacuju smeće po ulici, NASRĆU NA DJECU I MAČKE!

| Autor: Borka PETROVIĆ
Galebovi na štandu tržnice (Milivoj MIJOŠEK)

Upravo smo na mnogim neboderima na Vidikovcu postavljali lažna jaja, no ono što ljudi moraju znati jest da nam moraju lokacije gdje galebovi obitavaju dojaviti ranije, već u ožujku, kada se galebovi počnu gnijezditi. Kada dobiju ptiće već je kasno jer se ove ptice, a ni njihovi mladi, ne smiju dirati, pojasnio je veterinar Branko Jurić

Već je neko vrijeme na području Vidikovca, u Rizzijevoj, Voltićevoj, Prilazu Monte Cappelletta te kod tamošnje škole postalo nemoguće normalno živjeti od jata galebova. Ima ih, javljaju nam naši čitatelji, 20-ak, izuzetno su glasni i noću i danju, intenzivno se pare, agresivni su prema drugim pticama, mačkama i djeci.

Izmetom uništavaju vozila, razvlače po cijelom naselju smeće iz kontejnera, a ne libe se ni ulaziti na balkone stambenih zgrada. Stanje je nepromijenjeno i sve teže podnošljivo, žale nam se stanari Vidikovca koji već mjesecima trpe teror galebova.

Situacija nije bolja ni u starom gradu. Od jednog stanara koji živi u samom centru, doznajemo da je galebova uvijek bilo, ali nikada kao ove godine.

- Katastrofa. Deru se, krešte po cijele dane, ali najgore je kad počnu od četiri sata ujutro pa dok ne svane. Ne može se spavat s otvorenim prozorima, a svi znamo kako je ljeti toplo, veli nam naš sugovornik dodajući da su njegovoj kćerki neki dan zgrabili krofnu iz ruke i jako je uplašili. Napominje kako smatra da je za trenutnu situaciju kriv nedostatak hrane na smetlištima kao što je Kaštijun pa su se glasni galebovi, u potrazi za hranom, spustili u grad.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini