DRAKONSKO POVEĆANJE

Izračunali smo koliko su porasle cijene parkinga u Puli: NA JEDNOJ LOKACIJI CIJENA JE SKORO ČETIRI PUTA VEĆA! SVE OSTALO RASLO JE DVOSTRUKO ILI TROSTRUKO

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
U Carrarinoj ulici cijena sat vremena parkiranja skočila je sa 4 na 15 kuna, odnosno 275 posto

U Carrarinoj ulici cijena sat vremena parkiranja skočila je sa 4 na 15 kuna, odnosno 275 posto


Cijene parkiranga u Puli, koje su na snazi od danas, rasle su drakonski.

U dvije ulice, Carrarinoj i Anticovoj, cijena je porasla sa 4 na čak 15 kuna, ili skoro četiri puta! U postocima, to je 275 posto. 

Sve ostale lokacije rasle su u cijenama dvostruko ili trostruko. Najkraći zaključak je sljedeći: mjesta koja su koštala 4 kune sada koštaju između 9 i 15 kuna (ovisno o zoni), a mjesta koja su koštala 15 kuna (Giardini, Istarska, Flavijevska i Amfiteatarska) sada koštaju 30 kuna. 

Taj rast donekle ublažava činjenica da će cijene zimi biti ipak nešto manje. Pa će se ove od 30 kuna vratiti na 15, a ove koje su sada od 9 do 15 kuna, koštat će između 5 do 9 kuna.

Zone

Zone

Zone

Zone

Nove table za nove zone (table za 4. zonu još nisu postavljene)

Novost je i što su ulice Castropola, Kandlerova, parkiralište Stara tržnica te Benediktinske opatije (oba kod Parka grada Graza) izuzeti iz sustava plaćanja parkinga.

Postali su takozvana "holders only" parkirališta - zone namijenjene samo stanarima koji plate 100 kuna mjesečno pretplatu po automobilu, a svako kućanstvo može tako kupiti pretplate za dva automobila.

U jednom dijelu te zone ipak je dozvoljeno parkiranje za sve, i to je upravo spomenuta Carrarina i Anticova ulica, gdje je rast sa 4 na 15 kuna.

Da ne bi bilo zabune, cijena od 100 kuna pretplate mjesečno odnosi se samo na one koji stanuju u "holders only" zoni, a za ostale stanare centra, odnosno područja parking zona, cijena pretplate je i dalje 50 kuna mjesečno.

Mappa

ZONA 1: ljeto 12 kuna, zima 8 kuna

ZONA 2: ljeto 11 kuna, zima 6 kuna

ZONA 3: ljeto 30 kuna, zima 15 kuna

ZONA 4: ljeto 9 kuna, zima 5 kuna

ZONA 5: ljeto 15 kuna, zima 9 kuna

Interaktivnu mapu Pula Parkinga možete pogledati na linku.

Dodajmo da je veliki skok i na pojedinim parkiralištima, pa je tako primjerice na Karolini do sada sat parkinga bio 15 kuna, a sada je 30. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini