VELIKE CIFRE

Izlicitirano 10 poslovnih prostora Grada Pule. Dva su postigla ENORMNU CIJENU MJESEČNOG NAJMA

| Autor: Glas Istre
Najskuplji prostor nalazi se u Ciscuttijevoj ulici (snimio M. MIJOŠEK)

Najskuplji prostor nalazi se u Ciscuttijevoj ulici (snimio M. MIJOŠEK)


Na temelju raspisanog natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora Grada Pule jučer je u prostorijama Komunalne palače, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera zaštite, održano usmeno nadmetanje (licitacija) na kojemu je, od 17 ponuđenih poslovnih prostora, izlicitirano njih 10 smještenih na atraktivnim lokacijama.

Za jedan poslovni prostor ponuda nije bila valjanja, dok je za ostale izostao interes. Svi poslovni prostori izloženi natječaju daju se u zakup na rok od 10 godina.

Po početnim cijenama mjesečne zakupnine interes je iskazan za poslovne prostore na sljedećim adresama: Sergijevaca 2 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 12.480 kuna, Zagrebačka 10 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 1.592 kune, Trg I. svibnja 2 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 1.024 kune, Splitska 7 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 9.737 kuna, Trg na mostu 1 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 2.205 kuna, dok je više ponuditelja bilo zainteresirano i nadmetalo se za poslovne prostore na adresama: Sergijevaca 25, Sergijevaca 36, Sergijevaca 49 i 51, Sergijevaca 55 i Ciscuttijeva 18.

Navedimo da je u svrhu podizanja kvalitete ponude i imidža grada, u poslovnim prostorima u Ulici Sergijevaca pod rednim brojevima 25, 36, 49 i 51, te Ciscuttijeva br. 18 natječajem definirana, trgovinska djelatnost i to prodaja brendiranih proizvoda.

Slijedom navedenoga, za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 25 nadmetala su se tri ponuditelja, a najveća ponuda bila je u iznosu od 6.864 kune mjesečno.

Za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 36 nadmetalo se četiri ponuditelja, a najveća ponuda dosegla je iznos od 12.000 kuna mjesečno.

Interes za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 49 i 51 iskazalo je pet ponuditelja, od kojih jedna ponuda nije bila valjana, te je licitacijom preostalih ponuditelja najveća ponuda bila u iznosu od 32.236 kuna mjesečno.

Četiri ponuditelja bila su zaineresirana za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 55, a najviši iznosi ponude bio je  3.612 kuna mjesečno.

Najveći interes iskazan je za poslovni prostor na adresi Ciscuttijevu 18 za koji je bilo zainteresirano čak sedam ponuditelja, a budući da jedna ponuda nije bila valjanja nadmetalo se njih šest, te je najviša ponuda mjesečne najamnine dosegla iznos od 33.770 kuna.

Kao što je uvodno navedeno, interes je još iskazan za poslovni prostor na adresi Hermana Dalmatina 8, međutim ponuda nije bila valjana.

Slijedom okončanog nadmetanja, predstoji postupak donošenja Odluke o prihvatu ponuda i zaključivanje ugovora o zakupu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini